​​HARTA sondajelor USL aparute in tara. Cum se acuza reciproc pesedistii si penelistii ca au umflat cifrele. Cine sunt protagonistii

de Luminita Pirvu, Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 3 august 2011, 20:12 Actualitate | Politic


Presedintele PSD, Victor Ponta a anuntat miercuri, intr-o postare pe blog, ca USL a finalizat sondajele in toate judetele. HotNews.ro a facut un inventar al sondajelor aparute in presa locala. Datele nu sunt asumate oficial de catre conducerea centrala a USL. Social democratii si liberalii din teritoriu se acuza ca au livrat presei locale fie oficial, fie pe surse rezultatele sondajelor de opinie pentru a-si promova proprii candidati.

 • Liderul PSD a declarat pentru Hotnews.ro ca sondajele interne USL vor fi facute publice doar dupa ce vor fi stabiliti candidati si ca informatiile din presa locala "sunt umflate" de liderii de filiale

"Nu vom face publice datele finale decat in momentul cand vom bate in cuie candidatii. Eu mi-as dori sa finalizam aceasta procedura chiar in august, fie pe 15 august, fie pe 30, in functie de cum ne miscam. Da, este posibil ca pana la sfarsitul lunii acesteia sa fie anuntati candidatii USL si sa fie publice si sondajele oficiale. Pana atunci, ceea ce a aparut in presa locala sunt date umflate de cei interesati sa candideze. Eu si cu domnul Antonescu le-am cerut in mod special sa nu faca publice aceste informatii, ii stim pe cei care au facut-o si vom avea discutii cu ei in acest sens", a explicat Ponta pentru Hotnews.ro.

Dupa finalizarea partiala a sondajelor USL, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a prezentat, pe 17 iulie, intr-o emisiune la Antena 3, un bilant al procentelor obtinute de USL in tara. Dragnea delcara ca, potrivit rezultatelor partiale ale sondajelor la nivel local, USL va obtine intre 29 si 31 de sefii ale CJ.

Potrivit lui Dragnea, USL ar castiga alegerile locale detasat in aproape toata tara, detinand 77% din optiunile de vot in Vrancea, Teleorman si Valcea. Potrivit sondajului prezentat la Antena 3, USL are scoruri mari urmatoarle judete: Botosani 67%, Suceava 52%, Bistrita 56%, Iasi 71%, Bacau 74,6, Vaslui 68% , Galati 73%, Buzau 72%, Brasov 61%, Tulcea 54,3%, Constanta 61%, Prahova 63%, Arges 72%, Olt 60%, Gorj 65%, Hunedoara 69%, Caras Severin 43%, Timis 41%, Arad 52%, Bihor 50%. 


NOTA: In functie de cum vor aparea noi informatii privind sondajele USL din tara, HotNews.ro va actualiza harta

Pesedistii, liberalii si conservatorii din teritoriu se intrec, de circa o luna de zile in prezentarea sondajelor de opinie in presa locala, desi de la centru s-a interzis acest lucru. Prin impartirea paritara de 21-PSD, 20 ACD stabilita in protocolul USL, multi dintre membrii celor doua partide risca sa nu mai prinda posturi in administratia locala dupa alegerile din 2012. Astfel, la nivelul celor trei partide, pe plan local se dau lupte pentru impunerea candidatilor eligibili.

ARGES. Un sondaj de opinie publicat de presa locala din Arges, atribuit Avangarde si realizat pentru PSD, indica faptul ca PSD detine controlul in judet si va nominaliza atat candidatul la Consiliul Judetean , cat si la primaria Pitesti.

Ziarul Argesul a publicat miercuri, 20 iulie, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde pentru PSD  in perioada 5-11 iunie. Dintre cei care au indicat efectiv un partid (79,4%), au raspuns: PSD - 58,7%, PDL - 15,1%, PNL - 13,5%, PP - 5,9%, PRM - 3,7%, PC - 1%, altele - 2,1%. Chestionati cu privire la candidatul pe care l-ar vota pentru presedintia CJ Arges, cei 1.200 de repondenti au raspuns: Constantin Nicolescu (USL) - 45,3%, Mircea Andrei (PDL) - 8,2%, Marian Fulga (PP) - 5,5%.

In Pitesti au fost chestionate 600 de persoane cu varsta de 18 ani si peste. Eroarea maxima tolerata este de +/- 4%, pentru un interval de incredere de 95%.

Potrivit sondajului Avangarde si actualul primar Tudor Pendiuc este cotat cu sanse sigure pentru un nou mandat in timp ce PNL este sub 20%.

Din cei care au indicat efectiv un partid (87,7%), l-ar alege primar pe: Tudor Pendiuc (PSD) - 83,4%, Andrei Gerea (PNL) - 8,1%, Stefan Ciocanel (PDL) - 4,4%, Marian Fulga (PP) - 2,9%, Daniel Florea - 0,8%, altii - 0,4%

Liberalii din Arges recunosc ca PSD este foarte bine cotat in judet, dar sustin ca sondajul prezentat de PSD este exagerat. Deputatul PNL de Arges, Andrei Gerea, a declarat pentru HotNews.ro: " In sondajul efectuat de noi PNL are pe Arges un scor de aproximativ 19%., undeva la 18, 7% iar PSD 55%. Argesul este un  fief al PSD iar  Pendiuc (actualul primar al Pitestiului) si Nicolaescu sunt foarte bine cotati. Scandalurile provocate de senatorul PDL Mircea Andrei au favorizat USL".

Gerea mai spune ca liberalii au inceput sa creasca in sondaje la nivelul judetului Arges: "PNL este in crestere fata de 2008, cand aveam undeva la 10%. Acum procentul aproximativ este de 19%. Potrivit deputatului PNL, sondajele interne au fost comandate de catre conducerea centrala a partidului.

GIURGIU. In  Giurgiu situatia este tensionata intre liderii USL. Presedintele PSD, Adrian Popescu, a anuntat intr-o conferinta de presa rezultatul sondajului intern efectuat de Avangarde. Popescu sustine ca social democratii au un avantaj asupra liberalilor la Consiliul Judetean, fapt contestat de liderul PNL Giurgiu Lucian Iliescu.

Hotnews.ro a obtinut sondajul PSD la nivel local, potrivit caruia candidatul PSD Emil Vuca are 33% iar candidatul PNL Dumitru Beianu ar doar 26%.

Contactat de Hotnews.ro, liderul PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat ca sondajul anuntat de PSD nu este conform cu realitatea si ca dubleaza procentele social democratilor la nivel de judet. "Cum este posibil ca PNL sa aiba 29 de primari in timp ce PSD doar 14 si sondajul lor sa dea ca PSD are un procentaj mai mare in judet?  Sunt umflate procentele prezentate si asta pentru ca PNL ii depaseste la capitolul electorat in judet si reise ca va nominaliza candidati atat la primariei cat si la Consiliul Judetean. S-au facut jocuri si noi am sesizat conducerea de la centru pentru ca nu a fost respectata decizia de a nu face publice rezultatele sondajelor. Ma voi intalni cu cei de la centru si vom clarifica problema. Probabil ca vom face publice rezultatele, de data asta reale, dupa sedinta de saptamana viitoare", a declarat Iliescu.

CLUJ. La Cluj, in presa locala a aparut un sondaj de opinie realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic, institut contractat de PSD pentru efectuarea sondajelor interne. Contactat de Hotnews.ro, presedintele PSD, Remus Lapusan, a declarat ca nu a vazut sondajul PSD si ca nu poate confirma daca cel publicat in presa locala este real sau nu.  

Potrivit sondajului publicat de Ziua de Cluj, Alin Tise si Sorin Apostu raman principalii favoriti pentru functiile de primar si presedinte al Consiliului Judetean in timp ce USL la nivel de judet depaseste cu cateva procente PDL.

Hotnews.ro a obtinut prin intermediul surselor din interiorul PNL si rezultatele sondajului efectuat de liberali in judetul Cluj care sunt asemanatoare cu cele ale sondajului PSD publicate de  Ziarul de Cluj.

BISTRITA. La Bistrita liberalii si democrati s-au inteles in privinta candidatilor si au prezentat un sondaj comun. Potrivit ziarului local Gazeta de Bistrita, rezultatele sondajului de opinie da castigator PSD pentru ambele functii atat la primarie cat si la Consiliul Judetean.

Potrivit sondajului, 50% ar merge pe mana USL, in timp ce 31% ar vota cu PDL. Pentru Consiliul Judetean favorit este deputatul PSD Radu Moldovan cotat cu 47%  intentie de vot, urmat de democrat liberalul Liviu Rusu 31%.

La nivel de municipiu, PSD 38 %, PNL ¬ 20%, iar PDL 19%,  PC 3%. Candidatul PSD pentu primaria Bistrita este actualul primar PSD Ovidiu Cretu care a obtinut in sondaje 68% din preferintele electoratului. Social democratul a devansat propunerea liberalilor  Andrei Rusu.

VRANCEA. PSD Vrancea a lansat in presa locala sondajul intern care il propulseaza pe Marian Oprisan drept candidatul imbatabil la sefia Consiliul Judetean. Potrivit ziarului local Monitorul de Vrancea, in sondajul PSD 77% dintre vranceni ar vota candidatii USL iar PDL ar obtine cel mult 13%. Sondajul de opinie a fost realizat la solicitarea USL de catre CSCI pe 2400 de persoane si are o marja de eroare de 2%.
 
Presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, ar obtine peste 75% din voturile vrancenilor la viitoarele alegeri locale, candidatul PDL are 13%. Intre PSD si PNL electoratul l-ar vota pe Marian Oprisan 59%, urmat de Nini Sapunaru cu 18% din voturi si candidatul PDL cu 12 % din voturi.

La municipiul Focsani nu sunt prezentate date. 

OLT. Si in judetul Olt a existat un conflict intre liberali si social democrati. USL nu-l poate devansa pe actualul primar PDL Darius Valcov insa liderii USL s-au certat pe stabilirea candidatului la Consiliul Judetean Olt.
PSD a publicat in presa locala propriul sondaj  care il  scoate castigator pe social democratul Paul Stanescu care ar obtine 62% de voturi daca ar intra in cursa sub sigla USL. Potrivit ziarului Valahul.ro,  Stanescu este cotat cu doua procente inaintea propriului partid si inaintea  USL, dandu-l astfel drept candidatul eligibl la sefia CJ Olt din partea USL.

Publicarea sondajului PSD i-a deranjat pe liberalii care, la randul lor, au iesit cu propriul sondaj de opinie. Potrivit ziarului local Eveniment de Olt, presedintele PNL, Ioan Ciugulea a declarat ca USL "a avut o intelegere ca ambele sondaje de opinie sa fie analizate si apoi de comun de acord facute publice". Sondajul PNL Olt nu prezinta o diferenta prea mare intre cel publicat de PSD .

 "Nu s-a discutat nici o candidatura, nu s-a stabilit cine va fi candidatul USL pe Slatina sau Consiliul Judetean. La nivel de USL vorbim de paritate, trebuie sa fie 21 de presedinti de consiliu judetean de la PNL, 21 de la PSD, 20 de resedinte de judet PNL, 21 PSD. La ora actuala nu s-a discutat, nu s-a facut nici o miscare, mai sunt de facut sondaje. In luna septembrie o sa stam la masa, sa discutam cum vom candida", a declarat Ioan Ciugulea, citat de ziarul Eveniment de Olt.GORJ. Potrivit ziarului local Gorj Exclusiv, PSD a finalizat sondajul si depaseste cu mult PNL atat la nivel judetean cat si local. In sondaj USL are 69% din voturi in timp ce PDL 14%, separat PSD are  54%, in timp ce PNL 16%. Daca din partea USL ar candida liberalul Dian Popescu ar obtine 49%. La nivel de primarie de muncipiu tot PSD este lider, candidatul Florin Carciumaru fiind cotat in calitate de candidat USL cu 95% .

Aparitia sondajului PSD in presa locala i-a iritat pe partenerii de Uniune, presedintele PNL Gorj, Claudiu Saftoiu a declarat citat de ziarul local Gorjeanul ca "spre deosebire de PSD" PNL Gorj a avut o atitudine foarte disciplinata dar ramane ca PSD-ul sa isi evalueze propria atitudine in acest sens. Saftoiu este de parere ca sondajului PSD ii lipseste marja de eroare de 3,5%, care ar cota PNL-ul la peste 19%, in final.

Judetele in care PSD-ACD nu se inteleg

In USL sunt probleme in teritoriu in special in Moldova. La Iasi marul discordiei il constituie candidatura la primaria Iasi. Social democratii par sa se fi inteles, Gheorghe Nichita sa fie candidatul pentru primarie in timp ce PNL va nominaliza un om pentru Consiliul Judetean. Potrivit surselor Hotnews.ro liberalii trebuie sa aleaga intre Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei.  Problema a intervenit cand PC doreste sa-l nominalizeze la primaria Iasi pe deputatul Tudor Ciuhodaru.

Sursele Hotnews.ro sustin ca reprezentantii PC vor sa forteze partenerii de alianta, prin atacuri publice, pentru a obtine cate mai multe candidaturi la nivel local. In protocolul USL (PSD - ACD) si in cel al ACD (PNL-PC) nu exista nicio prevedere referitoare la impartirea candidaturilor locale cu PC. Conflictul urmeaza sa fie transat la centru de catre liderii USL.

La Bacau este notoriu conflictul dintre liberalul Romeo Stavarache si pesedistul Viorel Hrebenciuc iar situatia risca sa escaladeze in toamna. Cei doi lideri au refuzat sa semneze protocolul USL, acesta fiind parafat de vicepresedintii PSD respectiv, PNL Bacau. Stavarache doreste sa-si impuna omul si la presedintia Consiliului Judetean, acolo unde Viorel Hrebenciuc il sustine pe Dragos Benea.

De partea cealalta, liberalii il doresc pentru functia de presedinte al CJ pe Ionel Palar, vicepresedintele organizatiei municipale. Tras pe tusa de catre Victor Ponta, Hrebenciuc nu vrea sa renunte la controlul CJ. Sursele Hotnews.ro sustin ca  Ponta ar putea sa cedeze in fata presiunilor PNL avand in vedere relatia proasta cu liderul PSD Bacau.

Nici baronul PSD de Vrancea, Marian Oprisan, nu accepta sa imparta judetul cu liberalul Nini Sapunaru.  Liberalul aspira la primaria Focsani si si-a declarat public de nenumarate ori intentiile fapt, care l-a iritat pe Oprisan. Sondajul intern comandat de PSD Vrancea il da castigator detasat pe Oprisan insa nu precizeaza nimic despre candidatii la primaria Focsani. Oprisan a evitat in ultima perioada sa-l mai atace public pe liberlaul Nini Sapunaru. De partea cealalta liberalii sustin ca Sapunaru e mai bine cotat in sondaje decat actualul primar Decebal Bacinschi (omul lui Oprisan).

La Buzau, atat primaria cat si presedintia Consiliul Judetean pot reveni  usor PSD, fiind unul dintre judetele in care procentele partidului sunt peste cele ale PNL. Actualul presedinte de CJ, Victor Mocanu - desi bine cotat in sondaje - nu este in gratiile lui Victor Ponta. PNL vrea sa-l nominalizeze pe Cristinel Bigiu. Sursele Hotnews.ro sustin ca si in acest caz Ponta ar putea sa-l sacrifice pe Mocanu pentru "linistea USL".
 
In judetul Valcea, PSD revendica primaria Ramnicu Valcea si CJ, propunandu-l pe Gheorghe Matei, respectiv Ion Calea, in timp ce liberalii il sustin pe Emilian Francu si Cristian Buican. Liberalii i-au acuzat pe pesedisti ca "au furat" startul campaniei interne. Scandalul a izbucnit public in prejama sarbatorilor pascale si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a fost nevoit sa se deplaseze la Valcea pentru a detensiona situatia.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25891 vizualizari

 • +61 (69 voturi)    
  Mult prea mult rosu comunist in Romania (Miercuri, 3 august 2011, 20:22)

  George [anonim]

  Cam trist de rosie Romania asta... Pacat ca oamenii raman agatati de un partid mafiot asa cum este PSD. Este imposibil de inteles de ce oamenii voteaza niste nababi care s-au imbogatit pe spinarile lor... O alta constatare... PNL este mort din toate punctele de vedere. Cand se vor trezi din cosmarul in care singuri s-au bagat va fi mult prea tarziu. Sincer? Isi merita disparitia definitiva de pe scena politica romaneasca pentru jocul mizerabil in care au intrat alaturi de PSD si PC.
  • -45 (55 voturi)    
   dimpotriva (Miercuri, 3 august 2011, 20:39)

   smen [anonim] i-a raspuns lui George

   prea mult portocaliu,dupace au facut astia de laPDL are trebuii sa aiba 6-7% maxim
   • +18 (20 voturi)    
    r (Miercuri, 3 august 2011, 21:36)

    rica [anonim] i-a raspuns lui smen

    da ce au facut ?
    • -11 (13 voturi)    
     nimic din ce au promis... nimic in general (Joi, 4 august 2011, 9:20)

     eu [anonim] i-a raspuns lui rica

     .
     • +18 (18 voturi)    
      ai mancat si ieri si azi? (Joi, 4 august 2011, 10:28)

      bula [anonim] i-a raspuns lui eu

      ai si acces la internet? daca era USL la guvernare, vorbeai greceste. Daca iese USL la alegeri, schimba robinetele, pune mai mari ca sa curga lapte si miere. Si ia-ti o plasa mare pt. carnatii ce o sa cada din cer!
      • -9 (9 voturi)    
       ai probleme cu capul (Joi, 4 august 2011, 11:23)

       eu [anonim] i-a raspuns lui bula

       ai auzit de respectarea unei pereri personale... uite si din cauza asta am inceput sa urasc PDL-ul, din cauza sustinatorilor care gadnesc "cine nu e cu noi e impotrvia noastra."

       din punctul meu de vedere poate sa guverneze si o armata de maimute tara asta.. ar fi fix la fel... oricum FMI -ul le va spune ce si cum...
   • -8 (18 voturi)    
    gresit (Miercuri, 3 august 2011, 22:15)

    lulu [anonim] i-a raspuns lui smen

    Este prea mult rosu si prea mult portocaliu. Oamenii nu au ce sa aleaga decat intre un hot si alt hot. La fel de mafiot este si PSD si PDL, oare de ce este blestemata tara asta sa aiba numai conducatori de c...
   • -11 (17 voturi)    
    prea mult portocaliu,dupace au facut astia de laPD (Miercuri, 3 august 2011, 23:13)

    pdl [anonim] i-a raspuns lui smen

    Stimate Domn, totzi sunt niste hotzi, imi pare rau, e complicat sa faci diferentza intre rau si bun......
    • +16 (18 voturi)    
     stimabililor, v-ati tampit de tot!? (Miercuri, 3 august 2011, 23:43)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui pdl

     IN ROMANIA SE VOTEAZA OAMENI, NU CULORI !!!

     Romania este deja castigata cu un an inainte de alegeri de USL? Cum naiba? Nici macar nu s-au anuntat candidatii si deja toti votati rosu, galben sau portocaliu?
     • +12 (12 voturi)    
      nu mai pune intrebari tampite (Joi, 4 august 2011, 9:01)

      dedeiu [anonim] i-a raspuns lui pehash

      Aici vorbim de lucruri serioase gen flacara violet. Ei stiu ca USL vor castiga alegerile si asta e. Shizofrenie, trairile intr-o alta dimensiune, domina electoratul USL. Ce nu intelegi?
  • +15 (19 voturi)    
   e o strategie si asta... (Miercuri, 3 august 2011, 21:05)

   Claudiu2s [utilizator] i-a raspuns lui George

   ...sa te anunti in presa cu procente mari.
   dezamagesti adversarii, in principiu mase de electorat te vor vota pe principiul sa stam langa aia majoritari.

   chestii psihologice invatate in stil KGB. Rosu. Trist.

   Nu ca portocaliu ar fi mai bine..dar totusi.. ne condamnam.
  • +7 (7 voturi)    
   niste vrajeli pt prosti (Joi, 4 august 2011, 0:14)

   c11 [anonim] i-a raspuns lui George

   dupa cum se stie imparteala se face 50-50. nu m-ar mira ca pnl-u sa primesca locuri sigure in judete dintrastea cu 50-60 la suta sii sa vada ca de fapt a luat o mare teapa.
  • -10 (10 voturi)    
   Va fi mai rau pentru PDL decat arata sondajele (Joi, 4 august 2011, 10:48)

   dan [anonim] i-a raspuns lui George

   Pentru PDL va fi muuult mai rau. Chiar daca mai sunt 20-30% din populatie care ar vota cu ei, si astia sunt fooooarte dezamagiti si nu o sa mearga la vot. In schimb psd-isti o sa mearga in numar mai mare.

   Eu prevat o prezenta la urne de 25-30% si un maxim de 10% pentru pdl.
 • +33 (43 voturi)    
  PSD (Miercuri, 3 august 2011, 20:38)

  Vizitiul [utilizator]

  Pai daca iese PSD iar pe treaba io am plecat din tara asta...a, stai, sunt plecat deja!!! Ma intorc sa le dau foc eventual!
  • -14 (18 voturi)    
   cam aiurea comentariu... (Miercuri, 3 august 2011, 21:41)

   marcel [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   si totusi ai primit numai plusuri...
   De ce postezi cu-n aer de jmecher ca "...a, stai, sunt plecat deja!!!"...dupa care zici ca te intorci "sa le dai foc eventual"?
   Daca esti asa un sustinator inversunat a guvernarii pdl-iste.....de ce nu esti in tara...ca sa vezi ce se intampla.....deoarece nici psd....nici pnl....nici pc nu e la guvernare:)
   PS: Sariti cu minusurile;)
  • -17 (19 voturi)    
   Hmmm (Miercuri, 3 august 2011, 22:30)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

   Pai de ce esti plecat de vreme ce idolul tau se afla de muuulti ani la Cotroceni?De ce nu vii sa te bucuri cu noi de "binefacerile" tandemului boc-basescu?!Se pare ca tu sustii acest regim doar pt ca te afli la mare distanta de el...
  • -7 (11 voturi)    
   dar vai (Joi, 4 august 2011, 9:21)

   eu [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   al cui este acest Audiii?

   va suna cunoscut? el este : aaaa stai.. sunt plecat deja!!
  • -8 (8 voturi)    
   Nu inteleg de ce... (Joi, 4 august 2011, 10:31)

   haiducul [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   ...nu te-ai intors deja,PDL este la putere,au castigat ,Basescu este presedinte din 2004.Esti plecat,ai votat cu cei care au castigat ce mai cauti afara.
   Uite de asta eu personal nu sunt de acord ca cei plecati sa voteze,repet sunt plecat de 25 de ani inca sunt cetatean Roman,dar traiesc aici,votez aici.cu ce ma incalzeste daca votez un individ care dupa ce a castigat isi bate joc de cei din tara!!!!
   Inclusiv cei patru milioane care au plecat dupa ce am intrat in UE in timpul dinastiei Basescu,era la putere deja de trei ani,daca diaspora il doresc pe Basescu nu inteleg de ce l-au parasit????
 • -34 (42 voturi)    
  Hmmm (Miercuri, 3 august 2011, 20:41)

  MRSmrs [utilizator]

  Se vede ca 'ardielienii' sunt mai inceti...inca nu si-au dat seama de dezastrul in carer a bagat Romania aceasta ciuma portocalie.
  Sau poate ca s-au furat bani din toata tara ca sa se bage in judetul lor...
  • +7 (15 voturi)    
   sau poate nu (Miercuri, 3 august 2011, 21:12)

   eu cel mic [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

   si-au dat seama cetatenii din Moldova ca din cauza conducerii de partid si de stat nu investeste nici dracu' acolo ( comisioanele probabil variaza) si atunci e mai bine sa votam cu cine ne mai da un kil de zahar, un mic, un pahar de vin, in fine, ceva acolo, pentru ca nu-i asa, ce treaba are statul decat sa plateasca ?
   • -10 (10 voturi)    
    vot cu beneficii :) (Joi, 4 august 2011, 9:24)

    eu [anonim] i-a raspuns lui eu cel mic

    si sincer acum nu au dreptate moldovenii de care zici tu(generalizand desigur ca un om mediocru).. daca toti sunt niste hoti ... nimeni nu face nimic, macar cu un pahar de vin si o galeata sa ma aleg si eu... eu acum mi-as vinde votul pentru ceva... pana acum am votat gratis si nu m-am ales cu nimic.. daca la alegerile viitoare imi da cineva un plin de motorina pun stampila pe orice... orice e mai bun decat ce avem... dupa 4 ani o sa zicem la fel oricum
    • +9 (9 voturi)    
     salut (Joi, 4 august 2011, 9:54)

     eu cel mic [anonim] i-a raspuns lui eu

     Intradevar, pare ca am generalizat, dar pp nu e spatiu suficient sa exprim teoria chibritului. Nu am scris nicaieri despre "hoti", asta ar fi fost dura. Ceea ce voiam sa exprim in micimea mea intelectuala era faptul ca fara investitii, mai ales de afara, nici o zona nu se poate dezvolta. Problema apare cand de la "judeteana" sau primarie se pun piedici fel de fel. Sunt convins ca ai auzit destule pe tema asta. As dori sa observi faptul ca incerc sa fiu neutru dpdv politic, optiunea de vot nefiind exprimata aici. Scuze daca am ofensat pe cineva. Despre votul tau: ai risca pentru un plin de motorina ?
     • -2 (4 voturi)    
      ai dreptate... (Joi, 4 august 2011, 11:28)

      eu [anonim] i-a raspuns lui eu cel mic

      tocmai asta vreau si eu sa spun.. si eu sunt fara culoare politica... am avut toate culorile politice pana acum... am fost fanul tuturor in perioade diferite... ce am invatat: toti sunt la fel... sa nu generalizez: majoritatea sunt la fel - dar in proportie ff mare...

      am exagerat cu plinul de motorina voit... nu as face lucrul asta pt ca imi permit un plin de motorina... am incercat insa sa gandesc la nivelul omului care nu isi permite...
  • -8 (12 voturi)    
   explicatia este alta (Miercuri, 3 august 2011, 22:23)

   lulu [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

   ardelenii nu au fost afectati in asa mare masura de criza (a se citi hotiile din ultimii ani) ca moldovenii sau cei din sud. De ce? Pentru ca moda muncii in strainatate este aici ceva vechi deja, multi aveau rezerve (pe care incep sa le termine) si in curand va exploda mamaliga ardeleana.
   • 0 (0 voturi)    
    te invit la vest de carpati (Joi, 4 august 2011, 13:52)

    pipiurae [anonim] i-a raspuns lui lulu

    sa invartim impreuna in mamaliga
    • 0 (0 voturi)    
     multumesc pentru invitatie (Joi, 4 august 2011, 20:22)

     lulu [anonim] i-a raspuns lui pipiurae

     sunt la vest de Carpati si abia astept nu sa invart in mamaliga ci sa pun faina in apa clocotita
  • +8 (8 voturi)    
   cand a fost Ardealul rosu? (Joi, 4 august 2011, 10:30)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

   cand nu a castigat PSD pe voturile din Moldova? cand nu a castigat PSD prin POMENI electrorale?
   • +2 (2 voturi)    
    generalizari aiurea... Moldova a fost si pro PDL (Joi, 4 august 2011, 13:59)

    eu [anonim] i-a raspuns lui naiv

    ce primar are SV? ce primar are BT? ce primar are Piatra Neamt? ce primar are VS ?

    ati ghicit ... PDListi toti... deci PSD nu a castigat mereu in Moldova... problema la PDL este ca oamenii gandesc si actioneaza in consecinta...
 • +22 (26 voturi)    
  ABUREALAAAAAAA !!!!!!!! (Miercuri, 3 august 2011, 20:42)

  Tase Rotta [utilizator]

  La Vrancea si-au facut sondajele intre ei ( PSD - PNL - PC), iar pe reprezentantul PC-ului l-au trecut la PDL!
  E facatura pe fata!
  • +17 (19 voturi)    
   USL a inceput sa fure deja? (Miercuri, 3 august 2011, 22:12)

   zexe [anonim] i-a raspuns lui Tase Rotta

   Nici nu au inceput alegerile ca Iliescu si-a trimis activistii la furat. Sa-i spuna cineva Highlanderului rosu, ca alegerile sunt peste un an si ca nu mai poate candida din partea KGB-ului.
   • -9 (11 voturi)    
    si cum vota lumea la paris - un om la 20 secunde (Joi, 4 august 2011, 9:27)

    eu [anonim] i-a raspuns lui zexe

    pe cine vota oaree?

    seee stiee... apropos de se stieeee.. mai tineti minte manelele electorale facute de guta pt basescu...

    mare om de cultura.. adica mari oameni de cultura Guta si Basescu... propun pe Guta presedinte si Basescu premier...
  • 0 (0 voturi)    
   Ion celMaiMare (Joi, 4 august 2011, 14:23)

   schiwie [utilizator] i-a raspuns lui Tase Rotta

   Ai dreptate, ion celmare este din PC nu PDL. Treaba "facuta pe genunchi", vrajeala ieftina!
 • +28 (34 voturi)    
  hmm (Miercuri, 3 august 2011, 20:48)

  anonim [anonim]

  Ca simpatizant PDL nu-mi place ce vad, vom vedea ce va spune realitatea de la urne, nu cea de la tv.

  Legat de orasul meu, Brasov, ma cam indoiesc ca are PSD asa popularitate.

  Ma intreb ce procente ar avea USL fara sprijinul celor 2 televiziuni?
  • +11 (13 voturi)    
   ai fi suprins (Miercuri, 3 august 2011, 21:47)

   Angoasat [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   cati romani sunt dispusi pt revenirea la ciordeala...
  • +8 (10 voturi)    
   Realitate (Joi, 4 august 2011, 0:46)

   PaulOC [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   Ma intreb si eu cat de reale sunt aceste sondaje, mai ales in privinta PNL.
   PNL a fost intotdeauna in ultimii ani sub PDL. De cand au intrat in USL, sigur au mai pierdut din votanti, chiar si in favoarea PDL, deoarece s-a departat de ceea ce inseamna Partidul Liberal.
   Asadar, cum sunt ei peste PDL, chiar daca si acestia au pierdut foarte multi sustinatori?
   Poate se trezesc din nou la alegeri ca au sarbatorit prea devreme.
 • -28 (34 voturi)    
  Dupa atata chin vin si vestile bune ! (Miercuri, 3 august 2011, 20:49)

  hgjgjhgjhh [anonim]

  In sfarsit oamenii incep sa gandeasca si sa aleaga faptele nu vorbele.
  Nu sunt sfinti dar cu PSD si PNL aproape toti au trait mai bine.
  pedelistii pot sa le spuna cum vor ei eu tot cu USL am sa votez pentru ca clica de acum m-a parlit tare de tot..
  • +11 (13 voturi)    
   Penal :) (Miercuri, 3 august 2011, 21:00)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   Cica "clica de acum" :) Adica un fel de, "lasa, mai bine cu clica mea decat cu a voastra" :)
   • -5 (7 voturi)    
    pai si tu nu tot asa faci? (Joi, 4 august 2011, 9:28)

    eu [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

    clica ta si clica lui... care e diferenta intre voi 2
  • +18 (20 voturi)    
   oare? (Miercuri, 3 august 2011, 21:07)

   Kor [utilizator] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   Zici tu: "cu PSD si PNL aproape toti au trait mai bine"

   Hm. Cu PSD n-am trait bine niciodata. Cu PNL la guvernare, sutinut de PSD (si santajat de PSD), am trait bine cam 2 ani, dar cu ce pret? Am trait bine pe datorie, iar de alti 2 ani incoace a trebit sa onoram nota de plata a datoriilor de atunci.... Eu, in locul tau, m-as mai gandi.
   • -7 (9 voturi)    
    aia era datorie (Joi, 4 august 2011, 9:29)

    eu [anonim] i-a raspuns lui Kor

    si acum pe ce traiesti prietene ? nu pe datorii... nu pe miliardele de FMI... ?!

    cat de naivi pot fi unii... ciuguliti tot ce va da Baselul...
  • +13 (15 voturi)    
   tocmai de asta ar trebui respectati (Miercuri, 3 august 2011, 21:11)

   mariage [utilizator] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   Au incercat sa elimine cancerul din tara asta, este adevarat, n-au pututo face fara bisturiu.
   • -4 (6 voturi)    
    Numai hotiile nu au incercat sa le elimine ! (Joi, 4 august 2011, 11:44)

    kbbkkbhbknl [anonim] i-a raspuns lui mariage

    Au adus hotiile la rangul de arta.
    Unii au furat fabricile si uzinele, au venit altii care au furat bancile, petrolul si resursele si in final ultimii care au furat viitorul, s-au imprumutat si au furat aceste imprumuturi.
    Au reusit performanta sa fure din viitor ! Nimeni nu a mai reusit asta pana acum.
  • +14 (16 voturi)    
   rock (Miercuri, 3 august 2011, 21:38)

   rica [anonim] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   vin aia si ti creste salariu -mai ales tzie haha
   • 0 (4 voturi)    
    pai creste PDL-ul ca e an electoral... (Joi, 4 august 2011, 9:30)

    eu [anonim] i-a raspuns lui rica

    sau credeai ca PDL e mai putin populist?!
  • +9 (13 voturi)    
   Tataie, deja ai primit galetusa cu faina si ulei? (Miercuri, 3 august 2011, 22:02)

   zexe [anonim] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   Daca incep sa gandeasca si sa aleaga faptele, ar trebui sa priveasca cum se prabusesc tarile Europei in jurul nostru.
  • +14 (16 voturi)    
   Solutia nu este PSD sau PNL (Miercuri, 3 august 2011, 22:19)

   lulu [anonim] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   Solutia este ca persoanele valoroase din aceasta tara sa nu mai stea deoparte, sa incerce sa rastoarne mafiotii de la putere, indiferent cum se numesc PSD sau PNL. Eu personal cunosc astfel de oameni care ar face ceva pentru romani si Romania dar, vorba lor, nu s-au amestecat cu taratele ca sa nu-i manance porcii
   • -3 (7 voturi)    
    Nici PDL (Joi, 4 august 2011, 9:31)

    eu [anonim] i-a raspuns lui lulu

    daca spuneai ca solutia nu este nici PSD nici PNL si nici PDL te mai credeam.. asa te consider Basist portocaliu...
    • +3 (7 voturi)    
     Iar eu... (Joi, 4 august 2011, 9:54)

     George [anonim] i-a raspuns lui eu

     Iar eu te consider un chiulangiu repetent galbejit cu maieu rosu de pesedist. E bine asa?
     • -3 (3 voturi)    
      ii reprezinti cu succes pe actualii guvernanti (Joi, 4 august 2011, 11:30)

      eu [anonim] i-a raspuns lui George

      oameni ca voi decid soarta tarii din pacate... poate ca dreptul la vot ar trebui dobandit altfel decat prin implinirea celor 18 ani...
    • 0 (0 voturi)    
     gresit (Joi, 4 august 2011, 20:28)

     lulu [anonim] i-a raspuns lui eu

     daca ai fi citit postarea mea cu cateva randuri mai sus, acum ti-ai cere scuze pentru jignire. Cand am spus ca solutia nu este PSD sau PNL vorbeam de inlaturarea PDL, nu sustineam pastrarea PDL. In consecinta solutia pentru Romania este orice in afara de actualele partide care se afla pe piata si care s-au perindat sau se afla la putere
  • +12 (14 voturi)    
   mdea (Miercuri, 3 august 2011, 22:31)

   schumi [anonim] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   asa ai putea sa zici ca pe timpu comunismului era mai bine...reflecta la asta
  • +5 (5 voturi)    
   din pacate (Joi, 4 august 2011, 7:04)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui hgjgjhgjhh

   vad ca dumneata nu te gandesti,porti capul pe umar sa nuti ploua in gat !
 • +13 (15 voturi)    
  sondaj (Miercuri, 3 august 2011, 21:00)

  menumorut [anonim]

  Mda... sigur este umflat dar, tristul adevar est ca urmeaza o guvernare sinistra... asta e!... reteta stupida a asistarii prostimii pentru beneficiul nobilimii stangiste nationale, promovata de iliescu, tatucul tristei natiuni romane, functioneaza inca...
 • +10 (14 voturi)    
  ... (Miercuri, 3 august 2011, 21:16)

  harapalb [utilizator]

  Daca vor castiga comunistii, atunci... sincer... nu mai ai incredere in tara asta. Ce trist...
  • -5 (5 voturi)    
   Ba eu chiar cu comunistii cu nationalizari as vota (Joi, 4 august 2011, 11:53)

   hgdhiiygiy [anonim] i-a raspuns lui harapalb

   Eu vreau niste comunisti care sa nationalizeze marile averi, si sa-i ancheteze pe posesorii lor.
   Fata de comunism acum este de 10 ori mai stresant, mai greu, mai incert, mai jicnitor pentru cei care muncesc. Acum e pe principiul " Munca si batjocura". M-am cam lamurit cu capitalismul romanesc.
   Sa platesc de trei ori cand , merg la spital si in final sa ma duc la spitalul cu plata ; de trei ori cand merg pe drumurile publice dar sa-mi rup masina in ele, sa nu am cui reprosa ca un functionar nu-si face treaba, sa vad ca cei potentatii si beizadelele omoara pe trecerea de pietoni sau pe trotuar si nu patesc nimic , atunci mai bine orice comunism chiar si bolsevic.
 • +9 (11 voturi)    
  Voi chiar credeti? (Miercuri, 3 august 2011, 21:22)

  emex [anonim]

  Voi chiar credeti tot ce spun astia? :)))))))))) NU contest ca sunt unele judete unde USL are 50-60%... Dar, haideti sa nu exageram!

  UITATI UN LUCRU ESNETIAL: cnf legii actuale electorale, primarii sunt alesi intr-un singur tur iar cei aflati in functie deja, vor fi realesi in proportie de 90%.

  Asta inseamna ca daca harta primariilor ramane colorata aproximativ la fel si dupa iunie 2012, PSD si PDL vor avea cei mai multi primari.

  Cum presedintele CJ este ales concomitent cu primarul si CL, este clar ca cei care voteaza un primar + CL, voteaza la fel si CJ! Iar cei care voteaza PNL, probabil jumatate vor vota un CJ al PSD! Restul, nu vor vota CJ sau vor alege alta varianta!

  INCA CEVA: sa nu-l uitam de D Diaconescu, ce va rupe o bucata importanta din electoratul PRM si al PSD!

  Cine contesta aceasta sumara analiza, inseamna ca habar n-are cu ce se mananca alegerile! ;)
 • +16 (20 voturi)    
  cu psd am mierlit-o .... (Miercuri, 3 august 2011, 21:34)

  anonim [anonim]

  Sint in Austria de ceva timp deja. Oameni buni, voi nu realizati cum traiti in Romania. Atatia ani de comunism au distrus tara. Trebuie facut ceva rapid, trebuie omorati la propriu hotii si lasata tara sa rasufle. Un psd in 2012 ne va distruge efectiv. De ce ? Pt ca nu mai merge socialismul, cine e lenes trebuie sa moara de foame altfel cel vretnic o sa se leneveasca. Spaga trebuie pedepsita drastic, poate chiar si cu 20 de ani de puscarie. Oamenu buni , va pacaliti singuri. Da , cu boc a fost greu dar a fost si criza .... vroiati salarii la bugetari lenesi in criza ... nu mai conteaza, eu am scapat :)))))))
  • -2 (6 voturi)    
   de unde ai scapat!? (Joi, 4 august 2011, 9:34)

   eu [anonim] i-a raspuns lui anonim

   anonimule... vorbesti prostii ... toata europa este socialista ... Austria nu face exceptie... ce vb acolo tu ?

   PS; sunt 100% de drepta dar pur si simplu ce zici tu acolo sunt prostii... plus ca noi nu avem partide de dreapta
   • +5 (5 voturi)    
    medicamente compensate! costa ieftin! (Joi, 4 august 2011, 10:34)

    bula [anonim] i-a raspuns lui eu

    nu ajuta la aiureli. Care Europa socialista? Merkel, Sarkozy, Portugalia, Berlusconi, Olanda, Ungaria, Cehia, Slovacia, Anglia au ajuns socialisti???? Iar in parlamentul european socialisti sunt la nici 20%.
    • -3 (3 voturi)    
     deci europa in majoritate e de dreapta?! (Joi, 4 august 2011, 11:36)

     eu [anonim] i-a raspuns lui bula

     super tare... politicile practicate sunt tot de dreapta?! foarte tare iar...
   • +6 (6 voturi)    
    Bati campii!!! (Joi, 4 august 2011, 10:59)

    George [anonim] i-a raspuns lui eu

    Tovarase "eu", matale pe ce lume traiesti? In majoritatea tarilor UE sunt la putere partide de dreapta! Vrei sa ti le enumar? Documenteaza-te mai atent si ai grija ce prostii debitezi socialistule de "dreapta"! Esti chiar penibil! Tu si "dreapta". Hahahaha!!!! Mie-mi pari mai degraba suta la suta garantat Floricel. Ca si ala zice ca e de "dreapta" dar e socialist sadea.

    P.S. In 25 de tari membre UE conduca partide de dreapta. Din toamna vor fi 26. Pentru ca vor avea loc alegeri anticipate in Spania, acolo unde socialistii (ajunsi fraudulos la putere in urma atentatului terorist de la Madrid) vor fi alungati de la putere!!! Pune ba mana si documenteaza-te inainte sa debitezi minciuni pe forumuri!
   • +4 (4 voturi)    
    Cine ti-o fi dat plusuri? (Joi, 4 august 2011, 11:21)

    George [anonim] i-a raspuns lui eu

    Baietel ignorant, 25 de tari membre ale UE au guverne de dreapta. Deci, in acele tari se afla la putere partide de dreapta. Din toamna vor fi 26 pentru ca in Spania, socialistii vor fi alungati de la putere dupa alegerile anticipate ce vor avea loc atunci. Asa ca tu esti cel care vorbeste prostii! Tu de unde-ai scapat? De la balamuc? Tu 100% de "dreapta"? Ca si Floricel, idolul tau, nu? Care zice ca e de "dreapta" dar e socialist sadea. Ma lasi, ignorantule?
 • +12 (14 voturi)    
  Hahaha (Miercuri, 3 august 2011, 21:45)

  gigi [anonim]

  Sondajele astea nu valoreaza nici cat hartia folosita pentru ele. Ce reflecta aceste sondaje? Optiunile electoratului cu peste un an inaintea alegerilor?...inaitea campaniei electorale?...
  E ca si cum ai fi singur pe ringul de dans si te-ai declara cel mai bun dansator din tara... E ridicol.
  Ma rog... sunt multi care raman influentati de asemenea baloane de sapun... mai ales daca in paralel au televizorul setat pe Antena 3... O asemenea gogoasa pare credibila in combinatia asta. Eu ii sfatuiesc sa nu deschida inca sampaniile ca mai e cale lunga pana castiga USL alegerile.
  Ma intreb daca Ponta sau Dragnea iau in calcul votul a peste 2 mil de romani din diaspora. A mai fost unul care a uitat de romanii aia si a dansat prea devreme.
  In fine, cum s-ar spune lupta e lunga si un sondaj comandat pe filiale in partid nu reprezinta mare lucru.
 • +10 (12 voturi)    
  nu cred in realitateab acestor sondaje (Miercuri, 3 august 2011, 21:51)

  Laly [anonim]

  Cu toate acestea in 2012 cistigatorul este PD-L.
 • +9 (9 voturi)    
  mama ei de geografie (Miercuri, 3 august 2011, 22:09)

  eu tot eu [anonim]

  in Romania anului 2011 si pana acum nu a existat niciodata judetul Timisoara , ci doar Timis ( acum ) si candva Timis-Torontal , va rog din suflet mai studiati impartirea administrativa a acestei tari.
 • +9 (11 voturi)    
  incredibil (Miercuri, 3 august 2011, 22:11)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  aveam convingerea ca PDL sta mult mai rau.

  Hai PDL.
 • +9 (11 voturi)    
  realitatea e alta (Miercuri, 3 august 2011, 22:14)

  liviu [anonim]

  pai si la Teleorman in tara lu Dragnea s-a schimbat treaba...acu cred ca peste 50% sunt la PDL , sondaju oricum e mincinos, partinitor, facut oricum de una de firmele de media a lu Jupanu, adio Livache
 • +10 (12 voturi)    
  Remember (Miercuri, 3 august 2011, 22:22)

  anonim [anonim]

  Comunistii uita un mic amanunt: nu sunt la putere.

  Pana la alegeri, PDL-ul poate schimba cartile radical. Si nici nu ar fi un lucru asa de greu.
  Asa ca, tot articolul asta, pot sa-l consider doar de prost gust.

  Multa gargara pentru nimic!
 • +12 (14 voturi)    
  hahahhaha (Miercuri, 3 august 2011, 22:34)

  marcus [anonim]

  Hai ma usl-istilor nu va mai laudati atat. Toata lumea stie ca ardealul o sa voteze tot timpul cu pdl-ul nu cu mafiotii de voi
 • +12 (14 voturi)    
  propaganda bolsevica (Miercuri, 3 august 2011, 22:44)

  Serje [utilizator]

  Nu prea au ceva serios de lucru bolsevicii si preseaza tare cu campania electorala a alegerilor din 2012. Ii si arde la gatlej procesele penale si se bat de moarte pentru a pune mana pe putere si a anula orice umbra de justitie in tara asta. Au o inventivitate debordanta si-si fac singuri vant sprea zarile inalte. Cati bani mai cheltuie si cat mai costa atatea sondaje si actiunile de boicotare a guvernului.
  Daca ajung la putere in cateva luni cheltuie tot ce avem pentru a-si recupera pierderile si pentru a-si acoperi promisiunile desantate. Vom cadea rapid in urma cozii din UE si cred ca nimeni nu ne va ajuta nicicum. Rusii doar ce o sa vina sa ne arunce o galeata de malai si sa ne puna capastrul de gat.
 • +14 (16 voturi)    
  deci, (Miercuri, 3 august 2011, 23:13)

  Reader [anonim]

  asta e toata tara de care vorbea poanta intr-un alt articol? pentru credibilitate, de ce nu au curajul sa angajeze o agentie straina si apoi sa faca publice rezultatele? sau asta e o manevra de genul: pai dom'le, noi in sondaje tot timpul am avut peste 50%, dar ne-au furat astia de au castigat ei cu 80%.

  ideea e urmatoarea: indiferent cate sondaje veti face, oamenii au inceput sa vada ca lucrurile sunt pe calea cea buna. si-au dat seama ce fel de gargaragii sunteti voi si vor vota in consecinta, iar voi stiti asta. stiti ca de la 70% (daca chiar ati avut) ati ajuns la putin peste 50% in mai putin de juma de an. mai stiti ca nu aveti acces la fonduri, aveti datorii, iar guvernul isi permite si o sa faca pomeni electorale pentru a castiga. stiti bine lucrurile astea si ati intrat in fibrilatii.
  mai stiti ca struto-camila voastra nu merge unsa si ca, mai devreme sau mai tarziu, dezertorii (sau tradatorii, cum le spuneti voi) va vor lasa fara mult mai multe voturi. deja au inceput primarii sa plece de la voi. au simtit ei ceva ...
  mai stiti, tot la fel de bine, ca poanta si crinela sunt rodati, poate mai rodati ca boc, si ca nu aveti inlocuitori credibili. bine, cu siguranta aveti si oameni in partide, dar interiorul partidelor voastre e atat de multa coruptie ca nu li se permite sa iasa la suprafata.

  singura voastra retorica a ramas: "uite cat de greu o ducem, cat de mult au saracit astia romania, cat de mult fura gasca udrea cocos ... s.a.m.d.". din pacate gluma e fumata, iar oamenii s-au saturat de aceeasi palavrageala ieftina de la televiziunile de partid. alt lucru pe care mizati voi este: daca insuflam populatie ideea ca noi suntem castigatori, vom descuraja votantii adversarului si nu vor merge la vot.
  keep dreaming baby ... o sa fie bine pt romania cu voi ,cel putin, 4 ani in opozitie ...
 • +9 (11 voturi)    
  ...eu cu cine votez? (Miercuri, 3 august 2011, 23:14)

  cetateanul mentat [anonim]

  As vrea sa vad rezultatele sondajelor defalcate pe categorii de varsta, studii, profesii, venituri, zona de domiciliu (rural/urban/mahala), posturi TV urmarite... Oare ce zicea un personaj istoric... vorba aia cu "Prosti, dar multi" (pentru cei care n-au luat bacul: http://ro.wikisource.org/wiki/Alexandru_L%C4%83pu%C8%99neanu).

  Oricum, autorii sondajelor isi fura singuri caciula, am vaga senzatie ca PSD spera sa i-o traga PNLului dupa «castigarea alegerilor», si "vițăvercea" (amandoua traind cu ideea ca PDL a devenit o cantitate neglijabila).

  Parerea mea, hâc!
 • +10 (12 voturi)    
  Calculati si voi si ganditi (Miercuri, 3 august 2011, 23:47)

  brainwashing [anonim]

  Judecati si singuri:
  1 km de autostrada Boc = 6 milioane euro,
  1 km de autostrada Tariceanu = 57 milioane euro.
  1 km de autostrada PSD(bechtel-nastase) = 20 milioane euro
  No comment!!!!
 • -5 (7 voturi)    
  De acord cu voi.... (Joi, 4 august 2011, 0:06)

  Nelutu [utilizator]

  Va doresc succes la alegerile viitoare (PDL) si sa traiti tot atat de bine
 • +13 (15 voturi)    
  lol (Joi, 4 august 2011, 1:46)

  ana [anonim]

  ah si iar au uitat diaspora, eu una abia astept sa mai conduc la anu' 10 ore inainte si inapoi pentru a ajunge la urne ca si la alegerile anterioare. ca sa fiu anuntata apoi de niste bezmetici kgb de tipul lui felix ca nu exist si ca pdl a fraudat. sa nu credeti ca diaspora v-a uitat uslistilor! si nu am uitat nici de vremurile lui Ilici cand majoritatea dintre noi am plecat din tara de atata bine cat ne-ati facut!
  • -9 (9 voturi)    
   nu vota (Joi, 4 august 2011, 8:40)

   eu [anonim] i-a raspuns lui ana

   Daca ai plecat din tara pentru ce sa votezi? Nu traiesti aici, nu votezi! Oricum oamenii care chiar au cap pleaca din tara asta de 2 lei, lucru care il voi face si eu si nu se intorc sa dea banii munciti hotilor din romania asta oricare ar fi ei la guvernare.
 • -6 (8 voturi)    
  Panica generala (Joi, 4 august 2011, 7:38)

  Marinescu [anonim]

  Observ ca sunteti panicati rau pdl-istilor....Inseamna ca nu sunteti satui de golaneala si prosteala ce guverneaza tara asta de cand favoritii vostri s-au inscaunat in fruntea bucatelor.
 • 0 (0 voturi)    
  lamuriti-ma! (Joi, 4 august 2011, 7:57)

  costel [anonim]

  sondajele respective nu sunt facute doar printre membrii usl, pentru a stabili liderii?
 • -5 (7 voturi)    
  USL versus PDL (Joi, 4 august 2011, 9:21)

  ANDY [anonim]

  Nu stiu de ce o dau unii dupa cires, si tot acuza comunismul sau alte politici. Tineti minte ca politica se face tot cu oameni. Daca oamenii sunt de calitate si treaba va fi buna. Multi dintre cei care au comentat anterior mie, baga tot felul de prostii cu comunism si altele. Nu stiu daca v-au povestit bunicii ce fericire era in capitalismul ante-comunist. Se traia foarte greu, in mahalale, se castigau bani putini, totul costa bani destul de multi, carte invatau doar cativa cretini cu bani : copii de functionari, popi, medici, profesori, politisti, primari, deci copiii celor bine platiti. In comunism s-a schimbat calimera, scoala gratis, cartile ieftine, au aparut sosele, electricitate, protectie sociala (pentru prima data), spitale si cate au mai fost. Regimul a picat din cauza cultului personalitatii al lui ceausescu si burgheziei comuniste... care a aparut acum cot la cot cu securitatea si s-au trnsformat in ... mari patroni. Au avut informatia, parghiile de functionare, au aparut tepele, smecheriile, s-au taiat fabricile, s-au distrus CAP-urile, IAS-urile si tot ce tinea de comunism. Deci s-au distrus investitiile si bazele materiale. Si a venit fericirea... piata libera, facuta de toti nenorocitii, s-a speculat tot s-a construit aproape deloc si de proasta calitate, au aparut super viloaele si supermasinile, ale cui? ale celor care au darimat comunismul. Fiti fericiti si... sa traiti bine.
  • 0 (0 voturi)    
   Chiar asa? (Joi, 4 august 2011, 15:51)

   Dudu [anonim] i-a raspuns lui ANDY

   "In comunism s-a schimbat calimera, scoala gratis, cartile ieftine, au aparut sosele, electricitate, protectie sociala (pentru prima data), spitale si cate au mai fost.". Ce mai, fericire!! Dar dupa "au aparut tepele, smecheriile, s-au taiat fabricile, s-au distrus CAP-urile, IAS-urile si tot ce tinea de comunism." Pai, dragul meu, tepele, smecheriile, etc. au fost facute de cei care, pana in 1989, au dat bizonului "scoala gratis, carti ieftine, etc". Iar acesti oameni, acum coborati la titlul de "smecheri", au facut toate astea fiind votati LIBER si democratic de marii beneficiari ai "scolii gratis, cartilor ieftine, etc." , de domnul bizon. Ai uitat votul din 1992? 85% pentru smecheri, hoti, etc. Cine a votat nu conteaza? Eu zic ca nu judeci cu masuri egale...Iar acum, in 2011, cand poiticianul vede ca "romanul demn" se vinde pentru o galeata de plastic, crezi ca nu il va taxa? Ii va lua si pielea. Asa trateaza oricine are cat de cat discernamat pe cei care nu au...
  • 0 (0 voturi)    
   Ai dreacu capitalisti (Joi, 4 august 2011, 16:55)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui ANDY

   Romania a fost cel mai mare producator de petrol din lume! Romania a avut primul oras iluminat public pe gaz din lume. Romania a inventat laserul. Romania a inventat motorul cu reactie. Romania a fost printre primele tari cu iluminat public electric. Romania a avut o contributie majora in gandirea filozofica a secolului XX. Romania a influentat arta moderna a sec XX. Romania era granarul Europei. Bucurestiul era Micul Paris.
   Toate astea s-au intamplat in perioada de dinaintea celui de-al doilea razboi mondial. Cand Romania era capitalista.
   Dupa care au venit comunistii si s-au electificat satele. Nesimtitii de capitalisti nu au facut asta, puteau eventual sa inceapa chiar inaintea inventarii becului nu-i asa?
   Confunzi dezvoltarea tehnologica cu perioada comunismului doar pentru ca au fost contemporane. Acorzi unei dictaturi merite tehnologice pe care nu le are. Nici pe departe.
   • 0 (0 voturi)    
    nu Romania a inventat ... (Joi, 4 august 2011, 20:29)

    george [anonim] i-a raspuns lui denvarel

    motorul cu reactie nu a fost inventat de Romania ci de Henry Coanda si nu in Romania, unde nu i-a fost apreciata valoarea ci in Franta. Asa ca nu mai atribuiti Romaniei realizarile personale ale unor romani de valoare care au fost nevoiti sa paraseasca aceasta tara e // pentru a-si realiza visurile in alta parte.(editat de HotNews.ro)
    • 0 (0 voturi)    
     Toata lumea are un punct de vedere (Joi, 4 august 2011, 22:45)

     denvarel [utilizator] i-a raspuns lui george

     A fugit in in Franta? Pe bune? Iar avionul propulsat de motorul cu reactie l-a facut la Paris sau in Italia? Care parte din educatia lui este cea mai importanta? Cea din Romania, din Germania, din Belgia sau din Franta? Daca a fugit in Franta de ce s-a intors in Romania in 69?
     Coanda a fost un geniu pe care Romania l-a format si care a avut posibilitatea sa-si continue studiile/cercetarile si peste hotare (cu sprijinul si acordul autoritatilor romane ale vremurilor!)
     Tu ai invatat ca l-au prigonit romanii si de aia a plecat in lume sa-si valorifice talentul nerecunoscut aici? De unde ai tu aceste informatii?
 • 0 (0 voturi)    
  care dreapta si care stanga (Joi, 4 august 2011, 11:02)

  Lache [anonim]

  Vad ca majoritatea care posteaza aici nu intelge un lucru evident..... in Romania nu exista doctrine de stanga nici de dreapta, tot este de conjunctura ca sa ajunga la putere. Mai vreti exemple? Incep cu PDL care a plecat din FSN ( partidul neocomunistolr si securistilor) partid de stanga, apoi a trecut la dreapta inainte de alegerile din 2004 ca sa fie un contracandidat la PSD. Apoi in 2008-2009 s-a aliat cu PSD la guvernare deci a virat spre stanga. Din 2009 pdl-ul n-a mai luat nici o masura de stimulare a mediului privat ba din contra a lovit si in stanga si in dreapta cu masuri de austeritate, falimentand firme si saracind populatia. Deci PDL-ul e de "dreapta" sau de "stanga"? PNL-ul la fel , partid istoric, acum aliat cu PSD , 2004-2008- a dus o politica de stanga cu majorari de cheltuieli bugetare si marirea aparatului bugetar. Iar PSD -ul numai de stanga nu e cu baronii lui super bogati avizi de putere.
  Si eu cu cine votez? Cu "stanga" sau cu "dreapta"?
 • +1 (1 vot)    
  / (Joi, 4 august 2011, 12:49)

  Romanul satul de politica [anonim]

  In 2012 vom afla numarul exact al prostilor lui Brucan. Pentru ca doar prostii vor vota cu vreun partid politic. Sunt curios sa vad cati au mai ramas.
 • -1 (1 vot)    
  Rezultate (Joi, 4 august 2011, 13:34)

  FLORIN [anonim]

  rezultatele sunt de asteptat, putin va mai scadea usl cu pomenile pdl-iste.
  voi vota orice candidat usl, sunt la nivelul in care imi doresc sanctionarea celor de la putere. deci un vot negativ. orice nu e pdl si curvele aliate e ok.
  cum nu eu am obligat sa se candideze, consider ca prevederea crizei era datoria lor. asumata odata cu candidatura. cresteri de 0 virgula, nu ma incalzesc.
  • +1 (1 vot)    
   drept ca o scandura (Joi, 4 august 2011, 16:21)

   ghoe [anonim] i-a raspuns lui FLORIN

   Draga domnu, e de asteptat ca la alegerile viitoare (din 2016) sa fii iar negativist, nemultumit si sa declari ca cei ce au fost la guvernare (care or fi ei) nu ti-au satisfacut pofta de crestere. Dar te-ai gandit vreodata sa le ceri sa faca un buget cinstit? Te-ai gandit ca seful Curtii de Conturi ar trebui sa fie mai respectat decat Patriarhul Daniel? Te-ai gandit ca Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate nu au ce cauta in buget? Sustii ca efectele crizei sunt responsabilitatea guvernantilor: ai 3,5 milioane de oameni in economia reala fiscalizata si vreo 12-13 care sunt sustinuti total? Te-ai revoltat vreo clipa impotriva taxarii ucigase a firmelor si a muncii salariate? Si o ultima intrebare: esti convins ca Tariceanu a predat gestiunea inchisa cel putin pe 0, nu?
   • 0 (0 voturi)    
    Vot (Joi, 4 august 2011, 19:10)

    FLORIN [anonim] i-a raspuns lui ghoe

    Draga domnu, votul meu,parerea mea.
    Daca in 2016 votez tot negativ, asta va fi tot decizia mea. Clar?
    Parerea mea, trebuie sa existe institutia sanctiunii, daca la predat eu ies cu minus, is dat afara. Daca la predat ies cu minus, macar atat fac. Din unul care e convins ca toti is la fel, acum is decis sa merg la vot. Sa fie unul negativ. Parerea mea. Ce sari?
    • 0 (0 voturi)    
     votezi cum vrei ... (Joi, 4 august 2011, 22:07)

     ghoe [anonim] i-a raspuns lui FLORIN

     ... ca d'aia a murit fratele meu in decembrie 89. Ca tu sa ai dreptul sa fii negativist. As fi fericit sa vad oameni care au un plan, o logica. Sunteti doar o adunatura de vome triste. Ce sanctionezi? Faptul ca nu ai fost capabil sa ii ceri ceva clar si limpede politicianului? Nu vezi ca sunt cretini si conteaza pe faptul ca tu esti un tembel negativist? La fel cum exista un antiPSD va exista si un antiPDL. Si ce ati rezolvat?
 • +2 (2 voturi)    
  prea mult rosu (Joi, 4 august 2011, 16:27)

  Cristi [anonim]

  Un lucru se vede clar - PNL-ul o sa dispara.
 • 0 (0 voturi)    
  Vrancea e din nou mai cu MOTZ.... (Joi, 4 august 2011, 17:22)

  matematicianu [anonim]

  un motz de 101% pe judet! mai sa fie cata acuratete in sondajele astea! :)) ca sa nu va mai uitati sus, decat ca sa verificati 59+29+13 = ??? :p


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by