Purtatorul de cuvand al PDL, Sever Voinescu, a infirmat luni informatiile potrivit carora coalitia de guvernamant intentioneaza sa majoreze salariile bugetarilor, de la 1 octombrie: "In coalitie, astazi nu s-a discutat subiectul cresterii salariilor, nimeni nu are in intentie ca de la 1 octombrie sa existe o crestere a salariilor...".

El a spus, dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL, ca, din punct de vedere politic, toata lumea isi doreste sa existe prosperitate, insa exista responsabilitatea echilibrului economic national si, ca urmare, nu se poate ceda impulsurilor populiste.

Potrivit lui Voinescu, discutia privind majorarea salariilor va avea loc dupa 1 ianuarie si depinde de nivelul cresterii economice, inscrierea in tinta de deficit si de evolutiile crizei economice globale.

Si premierul Emil Boc a negat, luni, ca salariile bugetarilor vor fi marite incepand cu 1 octombrie 2011. "Nu am discutat despre mariri in coalitie", a spus seful Executivului. Reactia premierului a venit dupa ce unele surse au afirmat ca, in timpul sedintei de luni de la Palatul Victoria, coalitia de guvernamant ar fi decis sa majoreze salariile bugetarilor, incepand din trimestrul al IV-lea al acestui an, respectiv de la 1 octombrie. Potrivit surselor, procentul de majorare ar urma sa fie stabilit in functie de incasarile la buget.