Coalitia de guvernare nu trebuie sa se abata, promitand lucruri care nu pot fi realizate, a declarat la RFI deputatul PDL, Cezar Preda. El a spus ca Guvernul actual nu are dreptul sa devieze spre populism. Cezar Preda si-a exprimat speranta ca masurile de austeritate vor aduce intr-un final si beneficii pentru populatie.

* "este o veste buna ca ceea ce am convenit cu Fondul (Monetar International-n.r.) am realizat. Asta inseamna mult pentru ceea ce am dori in parcurul Romaniei in aceasta perioada. Cred ca lucrurile acestea vor aduce si beneficiile pe care populatia le asteapta de atata timp".

* "nu avem dreptul si nu putem sa ne ducem in populism. Orice deviere de la programul riguros stabilit, un program auster, ne va duce cu mult timp inapoi".

Intrebat daca proiectul cosului de solidaritate pentru pensionari, aprobat de Guvern, s-ar incadra in categoria masurilor populiste, Cezar Preda a raspuns: "Daca acest proiect, cosul de solidaritate, este un proiect fezabil, il va sustine toata lumea, dar hai sa vedem exact despre ce este vorba, sa iesim din zona unui angajament de promisiune politica si sa vedem cum poate Executivul, in conditiile austere si de buget foarte strans, sa execute un asemenea angajament".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.