Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat duminica o scrisoare deschisa sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, in care il informeaza ca PSD va sustine toate acele masuri cu caracter social anuntate de Guvernul Boc, informeaza Agerpres.

"Am aflat cu surprindere si incantare in acelasi timp ca Guvernul Romaniei intentioneaza sa adopte o serie de masuri pe care opozitia le promoveaza de multa vreme. Este vorba despre revenirea pensiilor si a salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior taierilor, precum si despre proiectul cosul de solidaritate, pentru pensionari. Sunt initiative de stanga, pe care le apreciem si de care romanii au mare nevoie", se arata in scrisoarea liderului PSD.

Ponta adauga ca PSD va sustine toate aceste masuri cu caracter social, anuntate de Guvern si le va promova si in cadrul Uniunii Social Liberale, desi adoptarea lor s-ar fi impus inca din debutul crizei economice.

"Remarc, ca un semn de seriozitate si de garantie a implementarii acestor masuri, faptul ca ele au fost anuntate in timpul prezentei delegatiei Fondului Monetar International in Romania. Aceasta inseamna ca ele nu sunt simple enunturi menite sa amageasca populatia si sa creeze false asteptari. Lansarea lor in contextul discutiilor dintre reprezentantii Guvernului Romaniei si delegatia FMI denota ca ele sunt agreate de dumneavoastra", mai spune Ponta.

Presedintele PSD adauga insa ca aceste masuri extrem de necesare vin foarte tarziu si nu sunt suficiente ele neputand acoperi 'cresterea fulminanta' a taxelor si a preturilor la alimente si bunuri de larg consum si nici nu pot oferi populatiei, in special categoriilor defavorizate, posibilitatea de a privi cu liniste si detasare iminenta eliminare a subventiei la caldura si apa calda, precum si introducerea sistemului de coplata in sistemul de sanatate.

"Romania nu a iesit inca din criza economica, iar evolutiile din plan european, in special criza datoriilor, nu sunt in masura sa ofere o perspectiva optimista. Prin urmare, societatea romaneasca are in continuare nevoie de astfel de initiative de responsabilitate si solidaritate sociala. Ele trebuie imbinate in mod inteligent cu masuri proactive de stimulare a economiei, de reducere a fiscalitatii si de multiplicare a locurilor de munca", se mai arata in scrisoarea lui Ponta.