Dupa ce in urma cu doua saptamani primarul Craiovei, Antonie Solomon, presedintele PDL Craiova, a anuntat ca la alegerile din 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, el a declarat, sambata, la un post local de televiziune, ca deocamdata ramane la PDL, iar "ce va fi, mai vedem".

Intrebat cum sunt colegii din UNPR, Solomon a spus: "Care colegi, care UNPR? Eu am fost la o sedinta publica de constituire a organizatiei judetene unde am fost intampinat extraordinar. Am o relatie foarte buna cu ministrul Gabriel Oprea, de cand era prefectul capitalei, seful campaniei lui Adrian Nastase la alegerile prezidentiale din 2004. Deci ne cunoastem de mult timp. Pe Cristian Diaconescu il pretuiesc la fel, este un om extrem de elegant si eu il vad nu doar ministru de externe. Pe Marian Sarbu il stiu si stiu si alti primari care au trecut la UNPR si am spus ca intentia mea de candida in 2012 este de a candida din partea UNPR. Cand ai biserica si armata alaturi, parca te simti mai puternic. A fost intentia mea si ce va fi mai vedem. Deocamdata sunt la PDL, am vazut ca s-a scris in presa ca PDL m-a sprijinit foarte mult ca sa castig primaria, asa ca am obligatii morale", a afirmat Solomon, citat de Agerpres.

Daca in ceea ce priveste partidul din partea caruia va candida anul viitor pentru inca un mandat de primar al Craiovei, Solomon a lasat sa se inteleaga ca este nehotarat, in legatura cu posibilitatea de a candida pentru al treilea mandat de primar al Craiovei, Solomon a spus foarte hotarat ca va candida.

"La anul viitor voi candida, pentru ca inca mai am multe de spus. Inca mai am o relatie foarte buna cu craiovenii. Se pare ca nu i-am dezamagit, chiar daca am trecut prin ce am trecut, printr-o perioada grea pentru mine, pentru familia mea. Am primit mesaje de sustinere de la zeci de mii de craioveni, a fost o chestiune fantastica pentru mine. Relatia mea cu Craiova este o relatie aparte", a afirmat Solomon.

UNPR a remis un comunicat de presa pe 18 iulie, prin care Antonie Solomon anunta ca se alatura acestei formatiuni si ca va candida din partea progresistilor la alegerile locale din 2012 pentru obtinerea unui nou mandat in fruntea primariei Craiova.

"In ultima perioada m-am consultat cu foarte multi cetateni din Craiova, iar concluzia a fost una singura: administratia locala are nevoie de oameni de cuvant, care sa munceasca in interesul cetatenilor. A trecut vremea populismului si a politicii de televizor, avem nevoie de solutii serioase. Din acest motiv, am decis ca la alegerile din 2012 sa candidez pentru Primaria Municipiului Craiova din partea UNPR", spunea Solomon in comunicatul UNPR.

Solomon a mai declarat ca va pune umarul la consolidarea UNPR si va fi in prima linie in bataliile electorale din 2012, iar "UNPR va fi surpriza placuta a alegerilor din Craiova si va pune multe probleme adversarilor".

Antonie Solomon si-a reluat pe 25 iulie mandatul de primar al Craiovei pe care l-a castigat la alegerile locale din 2008, dar pe care a fost nevoit sa il intrerupa in martie 2010 dupa ce a fost arestat pentru presupuse fapte de coruptie.

Magistratii Curtii de Apel Galati au decis pe 21 iulie a.c., prin sentinta definitiva si irevocabila, ca Antonie Solomon poate sa isi reia functia de primar, dar sa si aiba libertatea de a calatori prin tara, respingand recursul formulat de catre procurorii DNA la o decizie data pe 8 iulie de catre Tribunalul Galati care inlocuia masura de a nu parasi Craiova cu cea de a nu parasi tara si inlatura restrictia de a ocupa functia pe care acesta a detinut-o inaintea arestarii preventive.