Prioritatea opozitiei este schimbarea intregului guvern, si nu discutii despre remanieri care nu ne intereseaza, a declarat marti vicepresedintele PNL Mihai Voicu, citat de Agerpres. Liberalul a comentat astfel declaratiile facute luni seara de presedintele Traian Basescu, referitoare la posibilele schimbari de ministri.

Mihai VoicuFoto: HotNews.ro

"Cred ca ne-am cam lamurit. Am mai asistat la nopti tensionate pe la Vila Lac, in care se schimbau prim-ministrii si de fapt nu s-a schimbat nimic. E foarte greu de spus. Noi credem in continuare acelasi lucru: pe noi nu ne privesc remanierile, nici macar schimbarile de prim-ministru, pentru ca noi consideram ca aceasta politica este gresita dintr-un ansamblu, si nu de catre o persoana. Spre deosebire de foarte multe alte domenii, in politica exista si responsabilitate colectiva si responsabilitatea colectiva pentru situatia economica a Romaniei apartine intregului PDL si nu lui Igas sau nici macar lui Boc. Din punctul nostru de vedere, prioritatea este schimbarea intregului guvern, si nu discutii despre remanieri care nu ne intereseaza", a declarat Voicu.

In opinia vicepresedintelui PNL, opozitia isi pastreaza in continuare obiectivul motiunii de cenzura pentru sesiunea parlamentara din toamna.

Voicu recunoaste insa ca acest lucru depinde de schimbarea majoritatii, lucru care nu poate aprecia cand se va intampla, fiind "o chestiune destul de complicata".