Presedintele PC, Daniel Constantin, l-a criticat sambata pe liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, care a sustinut recent ca nu e obligatoriu ca primii clasati in sondajele USL pentru primarii si consiliile judetene sa fie desemnati in mod oficial si candidati pentru acele posturi, intrucat trebuie respectate proportiile intre PSD si PNL, stabilite la nivel national.

Liderul conservator i-a transmis liberalului ca ''ar fi bine sa taca daca mai doreste binele USL''.

''Fenechiu vorbeste numai prostii. (...) Sondajele efectuate la Iasi arata ca oamenii nu mai doresc stilul invechit de a face politica pe care l-a practicat in ultimul timp. Propaganda, pe care i-a facut-o in ultimele doua luni lui Nichita, i-a decredibilizat pe amandoi in ochii electoratului'', a spus Daniel Constantin, potrivit unui citat de Agerpres.

Presedintele conservator sustine ca deputatul PC Tudor Ciuhodaru este pe primul loc in toate sondajele atat la primarie, cat si consiliul judetean, si ''spulbera orice contracandidat''.

''Asta doresc iesenii si avem datoria sa le raspundem asteptarilor. De altfel, asa spune si protocolul USL, pe care domnul Fenechiu ar trebui sa-l reciteasca mai cu atentie. De ceva timp am atras atentia ca anumiti lideri judeteni ar trebui sa se opreasca din declaratii care vizeaza interesul personal, in detrimentul obiectivului USL. Eu si reprezentantii Partidului Conservator nu am raspuns la astfel de practici invechite, de nedorit intr-o noua constructie politica, care are la baza principii de modernizare a clasei politice. Dar acolo unde lucrurile acestea nu sunt intelese trebuie sa intervenim cu argumente. Iar la Iasi argumentele sunt de partea noastra'', a precizat Daniel Constantin.

Potrivit liderului conservator, desi este mai nou in politica decat Relu Fenechiu, Tudor Ciuhodaru a inteles avantajele si dezavantajele de a fi membru al unui partid politic.

''Ca atare, nu se pune problema unei candidaturi independente, asa cum sugera Relu Fenechiu. Mai mult decat atat, modul modern si curat de a-si face campanie in aceasta perioada, in contradictie cu ce au practicat ceilalti contracandidati, l-a legitimat pe Tudor Ciuhodaru in ochii iesenilor ca fiind un politician corect si responsabil'', a mai afirmat Daniel Constantin, potrivit comunicatului.

Presedintele PNL Iasi, Relu Fenechiu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu e obligatoriu ca toti cei clasati pe primul loc in sondajele USL pentru primarii si consilii judetene sa fie desemnati si candidati ai aliantei.

In privinta sondajelor de opinie realizate de USL in judetul Iasi, Fenechiu a spus ca actualul edil, Gheorghe Nichita (PSD), este pe primul loc la Primaria Iasi, in timp ce el si deputatul PNL Cristian Adomnitei sunt in frunte in sondajele pentru presedintia Consiliului Judetean.

Totodata, Relu Fenechiu a sustinut ca nu exclude varianta ca Tudor Ciuhodaru, candidatul PC Iasi la primarie, sa mearga ca independent.