Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca justitia la nivelul anului 2011, asa cum este reflectata in ultimul raport al Comisiei Europene, este mai performanta fata de trecut, iar daca "Ponta, Antonescu si Nastase ar reveni la putere, Romania ar fi transformata intr-un sanatoriu de lux pentru marii corupti", transmite Agerpres.

Pornind de la recentul raport al CE privind reforma justitiei din Romania, liderul PDL a facut o comparatie a modului cum arata justitia in 2011 "fata de modul in care era justitia pe vremea lui Nastase, Ponta, Stanoiu".

"Orice om de buna credinta poate constata diferentele uriase de functionare a justitiei din perioada Nastase fata de ceea ce avem in anul 2011. Comparati performantele Parchetului National Anticoruptie de pe vremea lui Nastase cu performantele DNA-ului, DNA care astazi, alaturi de ANI si DGA, este apreciat de catre Comisia Europeana", a declarat Emil Boc.

In completare, presedintele PDL a afirmat ca daca social-democratii Victor Ponta si Adrian Nastase si liberalul Crin Antonescu ar reveni la putere atunci "Romania ar fi transformata intr-un sanatoriu de lux pentru marii corupti".

"In fapt, Ponta vrea reintoarcerea la PNA-ul de pe vremea mentorului sau Nastase, PNA care prindea muste, nu si rechini. Daca Ponta, Antonescu si Nastase ar reveni la putere, Romania ar fi transformata intr-un sanatoriu de lux pentru marii corupti si ne-am intoarce la practicile PSD-ului din 2004", a adaugat Boc.

Acesta a mai spus ca praticile de care a amintit sunt acele practici in care in sedinte de partid se decidea ce sarcini trebuie sa dea justitiei ministrul Rodica Stanoiu.

"Ne-am intoarce la practicile atat de binecunoscute in care politicienii faceau scut in fata justitiei pentru a-l apara pe Bivolaru sau, recent, practicile lui Ponta cu Nicolescu de la Arges. Domnul Ponta trebuie sa inteleaga ca nu prin asemenea practici se consolideaza statul de drept in Romania. Domnul Ponta trebuie sa inteleaga ca nu prin amenintari la adresa procurorilor se poate consolida democratia in aceasta tara si garanta independenta sistemului judiciar. Daca vrea sa fie un lider democratic al Opozitiei trebuie sa renunte la aceste practici de influentare a justitiei si de compromitere a functionarii statului de drept", a conchis Emil Boc.

  • Emil Boc: USL sa-si retraga proiectul de lege privind confiscarea averilor ca dovada a seriozitatii Opozitiei

Liderul PDL a cerut USL ca o "proba de foc" a seriozitatii Opozitiei sa-si retraga proiectul de lege care nu permite confiscarea averilor pentru fapte de coruptie si sa-l sustina pe cel al PDL si al Guvernului - varianta de lege care permite confiscarea averilor dobandite prin acte de coruptie.

"Mai avem o piatra de incercare care este o adevarata proba de foc a seriozitatii Opozitiei cu privire la demersurile anticoruptie. Solicit USL-ului sa-si retraga proiectul de lege care nu permite confiscarea averilor pentru fapte de coruptie si sa sustina proiectul PDL-ului si al Guvernului prin care averile pot fi confiscate pentru fapte de coruptie. Stiti bine ca proiectul pe care l-a inaintat Ponta si Antonescu nu pune degetul pe rana. Adica nu permite confiscarea averilor pentru acte de coruptie", a declarat Emil Boc.