Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca rezultatele reformei in justitie sunt "sublime, dar lipsesc cu desavarsire". Intr-un interviu acordat postului RFI, Ponta a spus ca USL va sprijini "in totalitate" Guvernul sa atinga obiectivele impuse in raportul MCV. Documentul publicat miercuri de Comisia Europeana nu aduce "nimic nou", in opinia social-democratului.

Victor PontaFoto: Agerpres

Reporter.: Cum vi se pare raportul MCV publicat de Comisia Europeana, domnule Victor Ponta?

Victor Ponta: Nu este nimic nou. Sper sa se intample lucrurile pe care si le doreste si Comisia. Imi doresc in egala masura sa avem decizii ale instantei, sa avem mai multa eficienta in lupta anti-coruptie si USL-ul politic va sprijini orice fel de masura pe care o propune Comisia Europeana.

Rep.: Credeti ca va fi eliminat MCV-ul anul viitor?

V.P.: Ar fi foarte bine pentru noi, el trebuia eliminat de mult timp, dar ar fi foarte bine daca se intampla la anul.

Rep.: Dar ce am pune in loc? Unele masuri au fost luate tocmai sub presiunea acestui Mecanism de Cooperare si Verificare.

V.P.: Au fost, dar din pacate nu s-au dovedit deloc eficiente, asta-i marea problema. Noi tot punem institutii si reglementari, dar rezultatele asa cum spune si CE sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Nu stiu, nu pot eu sa ma pronunt. In mod sigur, cei de la guvernare au toate instrumentele. Noi ii vom sprijini in totalitate pentru indeplinirea obiectivelor UE.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.