Antonie Solomon, primarul suspendat al Craiovei si liderul organizatiei municipale PDL Craiova si-a anuntat trecerea la UNPR, el urmand sa candideze din partea Uniunii, in 2012, pentru un nou mandat de primar: "In ultima perioada m-am consultat cu foarte multi cetateni din Craiova, iar concluzia a fost una singura: administratia locala are nevoie de oameni de cuvant, care sa munceasca in interesul cetatenilor. A trecut vremea populismului si a politicii de televizor, avem nevoie de solutii serioase. Din acest motiv, am decis ca la alegerile din 2012 sa candidez pentru Primaria Municipiului Craiova din partea UNPR'', a declarat el pentru Agerpres.

Antonie Solomon s-a declarat convins ca decizia de a se alatura UNPR va fi bine primita de craioveni si a dat asigurari ca UNPR va fi ''surpriza placuta a alegerilor din Craiova si va pune multe probleme adversarilor''. In acelasi timp, Solomon a admis ca actuala coalitie aflata la guvernare ''care a trebuit sa aplice masuri grele, dar juste si absolut necesare pentru depasirea crizei economice si a salvat Romania de la colaps'' va fi cea care va castiga alegerile din 2012.

  • Antonie Solomon, in aprilie 2011: Voi ramane in PDL, nu vreau sa fiu o javra politica

''Exista o vorba romaneasca de care am tinut cont in toata cariera politica: Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti. Eu vreau sa am alaturi oameni seriosi, care au servit interesul national si au asigurat stabilitatea politica in Romania. Ii apreciez pe liderii UNPR pentru ca sunt oameni cu mult curaj, care si-au respectat intotdeauna cuvantul. Cu ministrul Gabriel Oprea am colaborat foarte bine in perioada in care a fost ministru al administratiei publice si il apreciez in primul rand pentru ca este om de onoare. In acelasi timp, ii apreciez pe Marian Sarbu si Cristian Diaconescu pentru ca sunt adevarati oameni de stat, care si-au demonstrat profesionalismul. Voi pune umarul la consolidarea UNPR si voi fi in prima linie in bataliile electorale din 2012. Va asigur ca UNPR va fi surpriza placuta a alegerilor din Craiova si va pune multe probleme adversarilor'', a adaugat Antonie Solomon.

In aprilie anul acesta, Antonie Solomon declara, intr-o emisiune televizata: "Am voie sa candidez la primarie. Si arestat daca eram, tot candidam. Voi ramane in PDL, pentru ca am intrat pentru Traian Basescu, din simpatie. Nu vreau sa fiu o javra politica".

Antonie Solomon este membru PDL din 2006 (la acea vreme PD). El a intrat in politica in anul 2000, ca membru PSD.

  • Aproape de revenirea la Primaria Craiovei

Antonie Solomon a fost arestat preventiv in 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati. Pe 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din functia de primar al Craiovei.

Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. El a fost eliberat din arest pe 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati. In noiembrie 2010, Solomon a fost reales lider al organizatiei municipale PDL Craiova. El nu a fost niciun moment suspendat din partid, in ciuda faptului ca unii lideri de la centru au cerut acest lucru.

Solomon este acum la un pas de a reveni in fotoliul de primar al Craiovei, dupa ce, saptamana trecuta, Tribunalul Galati a dat unda verde cererii sale privind inlocuirea masurii preventive de a nu parasi localitatea cu cea de nu parasi tara si eliminarea interdictiei de exercitarea functiei de primar. Decizia a fost insa atacata cu recurs de procurorii DNA Pitesti.