"Ne asteptam sa existe nemultumiti. In toamna va fi o perioada in care eu si Crin Antonescu va trebui sa gestionam bine problemele", a declarat pentru Hotnews.ro, liderul PSD, Victor Ponta. El a explicat ca, acolo unde vor fi neintelegeri intre liderii USL se va organiza un sondaj final. Pe de alta parte, liderul PNL, Crin Antonescu, afirma ca in filialele cu probleme candidatii vor fi stabiliti de catre conducerea centrala. Data limita cand rezultatele sondajelor interne trebuie depuse la centru expira pe 15 iulie, in mai putin de 24 de ore, insa nu toate organizatiile s-au incadrat in grafic, sustine liderul PSD.

Victor Ponta a declarat pentru Hotnews.ro ca mai sunt "aproximativ zece organizatii USL" care nu s-au incadrat in termenul limita, dar ca asta nu este o problema.

In organizatiile Bacau, Ilfov, Valcea si Vrancea liderii PSD si PNL nu se inteleg in ceea ce priveste nominalizarea candidatilor comuni.

"Sondajele pe care atat PSD cat si PNL le-au efectuat sunt unele interne si nu vor fi facute public decat dupa stabilirea candidatilor in toamna. In cazul organizatiilor cu rezultatelor neconcludente ale sondajelor PSD, respectiv PNL, acolo unde sunt probleme vom organiza un nou sondaj final care sa clarifice situatia.

Ne asteptam sa existe nemultumiti, nu dorim ca publicarea rezultatelor inainte de stabilirea candidatilor sa amplifice tensiunile. In toamna va fi o perioada in care eu si Crin Antonescu va trebui sa gestionam bine problemele. In septembrie vom invita fiecare organziatie in parte la centru si nu ii vom lasa sa plece pana cand nu vom stabili candidatul cu cele mai bune sanse", a declarat pentru Hotnews.ro, Victor Ponta.

Si liderul PNL Crin Antonescu a declarat intr-un interviu acordat agentiei Mediafax ca in filialele cu probleme candidati vor fi stabiliti de catre conducerea centrala.

"Este o decizie care, în conformitate cu protocolul, cu documentul constitutiv al Uniunii, trebuie luată de la centru, că n-are de unde fi luată din altă parte. Trebuie să existe un for care decide în momentul în care există asemenea cazuri în care şi unii şi alţii revendică această candidatură comună. Dacă e comună, sigur că o s-o decidă centrul ţinând cont, nu arbitrar, ţinând cont de nişte argumente pe care le vom etala şi le vom explica colegilor noştri din organizaţia respectivă", a declarat Antonescu pentru agentia Mediafax.

Potrivit protocolului USL candidaturile pentru sefia Consiliilor Judetene si a primariilor resedinte de municipiu se stabilesc in sistem paritar, 21-PSD, 20-PNL.