Partidul National Liberal si-a exprimat marti ingrijorarea "fata de posibila deteriorare a capacitatii de discernamant a domnului Boc". Intr-un comunicat de presa trimis HotNews.ro, liberalii i-au cerut premierului "sa renunte la functia pe care o detine inainte de a pune in pericol Romania si siguranta nationala". Declaratia liberalilor a venit dupa ce premierul a spus ca liderul PNL Crin Antonescu ar "incuraja hotia" prin faptul ca apreciaza proiectul guvernului privind confiscarea averilor ilicite mai bland decat cel propus de Uniunea Social Liberala.

Emil BocFoto: Hotnews

"Observam ca din cauza numeroaselor pangilici taiate in ultimul interval de timp, la temperaturile foarte ridicate ale verii, din cauza efortului de a numara saptamana de saptamana, bucata cu bucata, zeci de mii de contracte de munca proaspat semnate, din cauza extenuarii prin repetarea mecanica a unor teze propagandistice simpliste, domnul Boc incepe sa aiba serioase fracturi de logica. Pentru ca doar asa se poate explica o asemenea declaratie, in care este considerata o incurajare a hotiei sustinerea unui proiect mai dur decat cel al guvernului in privinta sanctionarii dobandirii ilicite a averii", sustin liberalii.

"PNL isi exprima ingrijorarea fata de posibila deteriorare a capacitatii de discernamant a domnului Boc, recomandandu-i ca, pe fondul acesteia, sa renunte la functia pe care o detine inainte de a pune in pericol Romania si siguranta nationala", se precizeaza in comunicat.

Vezi mai jos declaratiile lui Emil Boc care au provocat reactia PNL.