Uniunea Social Liberala (USL) are undeva intre 50% si 60% in sondaje, nu 66 de procente, asa cum sustin liderii PSD si PNL, a declarat la RFI consilierul prezidential pentru minoritati nationale, Peter Eckstein Kovacs. El se asteapta ca problemele din interiorul USL sa se adanceasca pe masura ce se apropie alegerile. Liderii USL sustin ca, in urma sondajelor din teritoriu in baza carora urmeaza sa fie stabiliti candidatii celor doua partide, Uniunea ar avea "intre 60% si 66%".

Peter-Eckstein-KovacsFoto: HotNews.ro

Peter Eckstein Kovacs demonteaza sondajele invocate de liderii USL. "Institutiile mai serioase de sondaj nu-si permit sa dea cifre absolut aiurea, nu-si permit, chiar daca o fac la comanda unui partid sau altuia. Eu am citit sondaje care arata o descrestere, de la o sustinere de circa 60%, o descrestere care tinde ca sustinerea sa fie in momentul de fata in jur de 50%. Eu vad ca pe undeva balanseaza undeva intre 50% si 60%, cu un an si bine inainte de alegeri", precizeaza consilierul prezidential.

Peter Eckstein Kovacs crede ca vor aparea probleme in USL, odata cu apropierea alegerilor: "Totusi, o coalitie intre doua partide mari si importante, facuta cum au facut-o, printr-o singura entitate politica reprezinta multe probleme si cu apropierea alegerilor eu cred ca acestea se vor ascuti".

Liderii USL sustin ca, in urma sondajelor din teritoriu in baza carora urmeaza sa fie stabiliti candidatii celor doua partide, Uniunea ar avea "intre 60% si 66%. Secretarul General al PSD, Liviu Dragnea, afirma, citat de Gandul, ca "trendul este in crestere", termenul pana la care filialele USL trebuie sa trimita sondajele la centru fiind 15 iulie. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru RFI ca "la cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL este undeva între 55 şi 60%", adaugand ca cifrele prezentate in presa i se par realiste.

Pe de alta parte, ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat intr-un interviu pentru ziare.com ca "in ultimul sondaj de opinie, USL a intrat sub 50%" si ca "se confirma trendul descendent".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.