Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functia de consilier prezidential, incepand cu data de 11 iulie, a lui Alexandru Gheorghe Gussi.

Alexandru GussiFoto: Agerpres

Conform Administratiei prezidentiale, decretul a fost semnat vineri.

Alexandru Gheorghe Gussi era consilier prezidential pentru educatie si cercetare.

Surse politice au declarat pentru Mediafax ca eliberarea din functie a lui Alexandru Gussi s-ar fi produs la cererea acestuia, "din motive personale".

Gussi coordona Departamentul de Educatie si Cercetare din cadrul Administratiei Prezidentiale si era lector universitar la Facultatea de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti.

Este doctor in stiinte politice al Institut d'Etudes Politiques de Paris, titlu obtinut in urma sustinerii tezei de doctorat cu titlul ''Usages du passe et democratisation. Le rapport des partis politiques roumains a la periode communiste''.

A fost bursier al Open Society Institute - New York, dar si al Scolii doctorale in Stiinte Sociale din Bucuresti - Agence Universitaire de la Francophonie.

Gussi a fost numit consilier prezidential in 2009, inlocuindu-l pe Cristian Preda, care si-a dat demisia din functie dupa ce a obtinut un mandat de europarlamentar.