Deplasarile in teritoriu urmeaza sa devina o regula pentru liderii PDL de la centru, a anuntat vineri secretarul general al democrat-liberalilor, Ioan Oltean, citat de Agerpres, adaugand ca aceasta este una dintre cheile succesului politic: "E o nota pe care subsemnatul - deci nu-l amestecati pe domnul presedinte Boc, pentru ca este initiativa mea si a domnului Flutur - prin care noi incercam sa fim cat mai prezenti in teritoriu, sa luam contact direct cu cetateanul. Si evident ca suntem interesati de o serie de manifestari politice, culturale, sociale, religioase la care sa participam. Nu vad niciun fel de problema, nu stiu de ce s-a facut atata valva de un lucru absolut normal. Nu am facut-o pe ascuns, a fost o informare pe care noi am cerut-o din teritoriu, la vedere, nu a fost nimic secret. Ce e secret sa participi la o sfintire de biserica sau la zilele orasului nu-stiu-care?".

Declaratia lui Ioan Oltean vine dupa ce cotidianul Gandul a scris, joi, ca liderii PDL din teritoriu au primit, imediat dupa Congresul din luna mai, o circulara de la centru prin care li se cerea ca, in termen de 10 zile, sa alcatuiasca un calendar al actiunilor culturale, religioase si politice din teritoriu, pana la sfarsitul anului, la care sa fie invitati ministrii, secretarii de stat si alti demnitari ai partidului, in frunte cu Emil Boc.

"Sunt multe chei ale succesului, important este sa le folosesti pe toate, pana una se potriveste. Una dintre chei este aceea de a fi prezent cat mai mult in randul electoratului. Oamenii sa te vada, sa te si injure daca vor, sa iti multumeasca pentru ceea ce au. E obligatoriu acest contact nemijlocit cu oamenii. N-avem niciun motiv, cei ce reprezentam astazi guvernarea, sa nu fim prezenti in mijlocul oamenilor. Niciun motiv! Dimpotriva, pentru ca participam zilnic la o dezinformare crasa a electoratului prin mass-media ostile guvernarii si atunci prezenta noastra in teritoriu, pentru a informa corect oamenii, este obligatorie si in calitatea mea de secretar general vreau sa impun aceasta regula: sa mearga in teritoriu! Cine vrea sa aiba functie in partid, sa o si justifice!", a explicat Ioan Oltean.

Potrivit secretarului general al PDL, nota interna semnata de acesta si de catre Gheorghe Flutur a avut scopul de a inventaria evenimentele din tara la care ar putea participa reprezentanti PDL: "Eu, in calitatea mea de secretar general, nu am de unde sa stiu ce evenimente marcante sunt in judetul Olt, dar vreau sa particip in judetul Olt la o manifestare. Si atunci avem evidenta exacta a acestor manifestari din teritoriu, putem si noi, membrii Biroului Permanent National, sa ne planificam: in data cutare sunt zilele orasului Corabia si mergem la Corabia sa bem o bere cu oamenii din Corabia, nu?".