Presedintele Traian Basescu l-a asigurat pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ca Romania va continua sa fie "unul dintre cei mai buni prieteni" ai Israelului.

"Domnule prim-ministru, va multumesc foarte mult pentru ca ne vizitati. Astept sa continuam discutia noastra de anul trecut. Sunt inca impresionat de discutiile pe care le-am avut cu dvs si cu presedintele. Sper ca si acum vom avea aceleasi discutii fructuoase si puteti fi sigur ca vom continua sa fim unul dintre cei mai buni prieteni ai dvs, asa cum suntem inca din trecut", i-a spus seful statului roman lui Netanyahu, pe care l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, relateaza Agerpres.

La randul sau, premierul israelian a apreciat ca vizita din 2009 a presedintelui Basescu in Israel i-a lasat o "impresie puternica".

"Ati avansat niste idei foarte bune, trebuie sa recunosc, si aceasta este o oportunitate, dupa cum spuneti si dvs, sa continuam discutiile noastre si, chiar mai mult, sa cimentam prietenia solida si naturala dintre popoarele noastre", a completat Netanyhanu.

Seful statului s-a declarat impresionat ca la receptia presedintelui Shimon Peres, mai bine de o suta de persoane erau vorbitori de limba romana, premierul israelian replicand ca sunt 400.000 de mii de romani in Israel.

Netanyahu a mai punctat faptul ca Romania si Israel au foarte multe de invatat una de la cealalta si ca discutiile din cadrul intalnirii cu premierul roman au fost foarte bune, punand accent pe domenii precum energia, agricultura, energia, medicina sau turismul.

In debutul intrevederii, premierul Netanyahu l-a intrebat pe presedintele Basescu ce mai face, seful statului roman raspunzand: "Bine, ca oamenii aflati in criza".