Consilierii judeteni din Dambovita au aprobat, marti, intr-o sedinta extraordinara, organizarea pe 18 septembrie a unui referendum local privind desfiintarea judetului, anunta Agerpres.

Hotararea a fost sustinuta de consilierii PSD si PNL, astfel ca a trecut cu 16 voturi "pentru" si 12 "impotriva".

La referendum cetatenii vor fi chemati sa se pronunte cu Da sau Nu la intrebarea "Sunteti de acord cu intentia presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, de a desfiinta judetul Dambovita?".

Prefectul judetului Dambovita, Iancu Caracota, prezent la sedinta CJ, a apreciat drept "inoportuna" si "ilegala" aceasta hotarare, spunand ca referendum se initiaza atunci cand exista un proiect de lege privitor la acest aspect.

De asemenea, prefectul le-a transmis consilierilor ca vor cheltui bani fara niciun rost cu acest referendum.

Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu au mai fost doua proiecte, unul referitor la eliberarea din functie a vicepresedintelui PDL al CJ Dambovita, Marin Antonescu, si altul privind alegerea unui alt vicepresedinte. Consilierii PSD si PNL au parasit sala de sedinta dupa aprobarea primului punct, nemultumiti ca doi consilieri, unul social-democrat si unul liberal, au fost sanctionati cu excluderea din sedinta pentru tulburarea lucrarilor.

Sedinta CJ Dambovita a fost condusa, marti, de vicepresedintele Marin Antonescu, presedintele acestui for fiind in concediu.

In Dambovita, din cele 34 de mandate de consilier judetean, PDL are 16, PSD 14 si PNL patru. Presedinte al CJ este democrat-liberalul Florin Popescu, iar din cei doi vicepresedinti unul apartine PDL si altul PSD.