Bunurile provenite sau apartinand unor persoane acuzate de fapte ilicite vor fi confiscate daca nu se dovedeste de catre cel care le detine provenienta licita a acestora, iar Uniunea Social Liberala a finalizat textul proiectului de lege privind confiscarea averilor dobandite ilicit, a anuntat luni presedintele PSD, Victor Ponta.

"Este un text facut de colegi ai mei, Valeriu Zgonea si Dan Sova si insusit de USL. Este o lege care transpune in practica sistemul practicat la nivel european, dar si in Statele Unite ale Americii, un sistem prevazut in Directiva cadru 2012-2005 a Consiliului Uniunii Europene", a precizat Ponta, citat de Agerpres.

El a facut un apel catre presedintele PDL, Emil Boc, dar si catre parlamentarii PDL, pentru a vota acest proiect de lege.

"In mod sigur, cei de la UDMR si minoritati nu au nimic impotriva. Va fi un semnal important pe care il dam comunitatii europene, comunitatii internationale. Un vot unanim in Parlament pentru acest proiect de lege ar arata determinarea clasei politice romanesti si nu doar pastrarea intr-un domeniul de disputa demagogica", a spus Ponta.