Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca "lectia Greciei" arata ca Guvernul roman a facut "ce trebuie si la timp" in privinta masurilor dure luate in 2010, "pentru ca altfel Romania era in colaps", relateaza Mediafax.

Emil Boc a declarat, sambata, in timpul unei vizite la santierul de reabilitare a liniei de tramvai din municipiul Cluj-Napoca, ca Romania are acum "o relativa stabilitate economica" si este ferita de pericole majore, cu conditia sa nu se faca pasi inapoi.

"Multi ne critica pentru masurile dure luate in 2010. Cred ca lectia Greciei arata ca am facut ce trebuie si la timp, pentru ca altfel Romania era in colaps. Romania are o relativa stabilitate economica si este ferita de pericole majore, cu conditia sa nu se faca pasi inapoi. Trebuie sa ramanem prudenti, prudenti, prudenti, pe orice politica publica pe care o promovam, care sa nu strice echilibrele macroeconomice. Aceasta este diferenta, unii au cheltuit fara acoperire, noi am facut un buget care sa se bazeze pe realism economic", a afirmat premierul.

Boc i-a avertizat pe cei care militeaza pentru politicile din anul 2008 ca acestea s-au dovedit a fi falimentare.

"Cei care in continuare militeaza pentru politica din 2008, a deficitelor fara acoperire, a maririi de salarii si pensii, fara acoperire in economie, doar sa aduca voturi, sa stie ca acea politica s-a dovedit a fi falimentara si a dus tara in pragul falimentului", a spus el.