Victor Ponta a declarat duminica, la Teleorman, ca, atunci cand a fost cu Crin Antonescu la consultarile de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu "cauta dupa sticla pe jos".

"Ma simt foarte bine sa vorbesc dupa Crin Antonescu. De altfel, ati vazut cand am vorbit impreuna marti la Cotroceni, dl Basescu cauta dupa sticla pe jos", a spus liderul PSD, in timpul unei reuniuni consacrate prezentarii programului USL pentru agricultura, la care a luat cuvantul dupa presedintele PNL.

Intr-un discurs foarte dur la adresa presedintelui, Victor Ponta si-a exprimat bucuria ca, impreuna cu Crin Antonescu, "incheiem carierea politica a lui Traian Basescu".

El a vorbit despre "o cariera nefasta pentru Romania, un moment greu pentru tara noastra, un moment care seamana izbitor cu alte momente" din istoria tarii.

Victor Ponta s-a referit la faptul ca "a existat si un Carol al II-lea cu Elena lui, si un Ceausescu cu Elena lui, exista si un Basescu cu Elena lui".

"Erau doua lucruri pe care si le dorea foarte tare Traian Basescu: sa spuna ca o sa ne certam, ca o sa bage el zazanie intre noi, ca o sa-l traga de maneca pe Crin sa-i spuna ceva, sa ma sune pe mine sa-mi spuna ceva. (...) Vom fi impreuna nu doar in 2012, cand il vom da jos pe Basescu, vom fi impreuna in 2016 - 2020 cand sper ca Romania isi va recapata locul pe care il merita in Europa", a continuat el.

Vorbind despre agricultura Romaniei, Ponta a spus ca "am ajuns sa importam si cojile de seminte pe care probabil presedintele Basescu le va manca la televizor cand se va uita la meciu lui Bute (...) Si eu, si Crin putem sa mergem oriunde fara a astepta o saptamana sa ne treaca huduielile si eventual sa ne spalam si hainele"

Joia trecuta, Crin Antonescu afirmase ca "nu te poti duce ca un betiv la carciuma cand esti seful statului sa-ti dai cu parerea despre istoria statului si despre emblemele statului", comentand declaratia lui Traian Basescu potrivit careia "abdicarea regelui Mihai a fost un act de tradare a interesului national".