Propunerile pe care Crin Antonescu si Victor Ponta le-au facut marti la Cotroceni, guvern tehnocrat si anticipate in noiembrie, nu au fost discutate nici in USL, nici in BPN al PSD, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse din cele doua formatiuni.

Calendarul pe care cei doi co-presedinti ai Uniunii Social Liberale l-au propus la consultarile de marti de la Cotroceni, care prevede formarea pana pe 1 august a unui guvern de tehnocrati si alegeri parlamentare anticipate pana pe 30 noiembrie, nu a fost discutat nici de conducerea USL, nici de conducerea PSD.

Surse care au participat la sedinta USL de luni dimineata au declarat ca subiectul unui eventual guvern de tehnocrati si al alegerilor anticipate nu a fost abordat.

"Nu s-a vorbit nimic despre guvern de tehnocrati sau despre alegeri anticipate. S-au discutat mai multe despre reactia pe care ar trebui sa o aiba USL daca guvernarea si Basescu merg mai departe cu reorganizarea si cum facem cu referendumurile din judete. Propunerile pe care le-au facut Antonescu si Ponta la Cotroceni au fost scoase din joben", a afirmat sursa citata.

De asemenea, surse din PSD au precizat ca nici la sedinta BPN al PSD de luni seara Victor Ponta nu a prezentat calendarul pe care l-a inaintat, oficial, in numele USL, la consultarile de la Cotroceni.

In BPN s-a stabilit, de principiu, mandatul cu care Ponta urma sa se prezinte la Cotroceni si care prevedea respingerea unei discutii despre reorganizarea administrativa si revizuirea Constitutiei cu actuala coalitie guvernamentala.

"N-a spus nimeni nimic despre guvern de tehnocrati sau despre anticipate. Propunerile astea probabil ca le-au scos ei de la ei (Ponta si Antonescu - n.r.), ca noi nu stiam de ele", a declarat unul dintre vicepresedintii PSD.

USL a propus, marti, la consultarile de la Palatul Cotroceni, formarea, pana pe 15 iulie, a unui Comitet economic anticriza, format din putere, opozitie si reprezentanti ai Bancii Nationale, demisia actualului Guvern si formarea unui Executiv de tehnocrati, pana pe 1 august, care sa aplice masurile imediate anticriza stabilite de respectivul Comitet.

Guvernul tehnocrat ar fi urmat, in varianta USL, sa aiba un mandat limitat si sa organizeze alegeri parlamentare anticipate pana la sfarsitul lunii noiembrie.