"Eu sunt convins ca nimeni nu doreste iesirea noastra de la guvernare - vorbesc de Coalitie, bineinteles ca altii doresc - si sunt convins ca toata lumea doreste o stabilitate politica in Coalitie si in Guvern si nimeni nu are interesul sa intram acum intr-o instabilitate politica, in discutii despre Guvern, despre Coalitie, despre majoritati. Noi nu dorim acest lucru si nu va depinde de noi", a declarat, luni, liderul UDMR Kelemen Hunor, intrebat daca UDMR ia in calcul iesirea de la guvernare din cauza blocajelor pe marginea legii privind statutul minoritatilor nationale si a reorganizarii teritoriale. El a adaugat ca nu a indemnat la iesirea in strada a secuilor in cazul reorganizarii teritoriale propuse de PDL.

"Nu am indemnat niciodata, au fost interpretari eu zic gresite sau manipulari subtile sau mai grosolane, depinde fiecare cum interpreteaza. (...) Protestul este o forma democratica, asa cum se intampla in fiecare zi in Romania, in diferite localitati, sunt proteste. Nu stiu de ce s-a inflamat lumea", a subliniat liderul UDMR, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, surse din cadrul UDMR citate de Agerpres sustin ca Uniunea va propune, la consultarile de marti cu seful statului pe aceasta tema, amanarea discutiilor privind reorganizarea teritorial-administrativa a tarii pana la realizarea unui compromis. Potrivit surselor citate, UDMR ar considera necesara reorganizarea teritoriala, insa acest subiect ar trebui amanat pana la realizarea unui compromis.

Seful statului se va intalni marti, la Cotroceni, cu partidele si formatiunile parlamentare pentru a discuta pe marginea reorganizarii teritorial-administrative.