"Exista lucruri pe care noi, atunci cand vom veni la putere, le vom repara. Sigur, va costa bani, va costa timp. Daca marionate de guvern a lui Basescu isi va angaja raspunderea pe aceasta reorganizare administrativ-teritoriala, va face o harababura din tara asta pe care n-o putem repara", a declarat, sambata, presedintele PNL, Crin Antonescu, la lansarea modelului USL de reorganizare administrativa si de dezvoltare regionala.

Crin Antonescu si Victor PontaFoto: Hotnews

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, la conferinta USL de sambata in care s-a prezentat varianta opozitiei de reorganizare administrativa si de dezvoltare regionala ca "PDL s-a transformat intr-o secta fanatica si iresponsabila care nu mai are niciun mijloc democratic".

"Iluzia multora dintre noi ca se poate negocia, ca se discuta rational, s-a risipit, cred, pentru noi toti. Cei de la putere cred ca nu se vor mai organiza alegeri libere. Acesti oameni considera ca stapanirea lor asupra Romaniei trebuie mentinuta prin orice mijloc. Armele lor le cunoastem, abuzul de putere, de bani publici, de lege. Santajul, calomnia, compromiterea si amenintarea", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca Traian Basescu este constient "ca are cel mai lipsit de credibilitate si cel mai dispretuit, pe plan intertn si international, Guvern din istoria Romaniei".

"Basescu se teme si de alegeri si de reactia publica. O spun clar, sa auda toata lumea: Exista lucruri pe care noi, atunci cand vom veni la putere, le vom repara. Sigur, va costa bani, va costa timp. Vom apela la rabdarea romanilor.

Dar, daca, de pilda, domnul Basescu, fara niciun fel de studiu, fara consultare, fara referendum, fara alta logica decat cea a interesului electoral, pune maine marioneta sa de guvern sa isi angajeze raspunderea pe aceasta reorganizare administrativ-teritoriala, va face o harababura din tara asta pe care n-o putem repara", a afirmat Antonescu.

Liderul liberal a vorbit si despre sansele USL la alegeri si a dat detalii despre cum ar putea arata conducerea in caz ca formatiunea politica reuseste sa castige lupta electorala.

"Nu exista sondaj, indiferent de cine e comandat, ca e public sau nu, care sa dea mai putin de 50% USL-ului. Mai adaug ca PNL nu va guverna fara PSD si ca nu va fi Antonescu presedinte, fara Ponta prim-ministru", a precizat Antonescu.