"Reorganizarea administrativ-teritoriala propusa de Traian Basescu este o fantezie ridicola", afirma vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu (Partidul Conservator), intr-un material postat pe blogul sau. Politicianul afirma ca "domnul Basescu n-are niciun studiu de impact, nicio simulare, nicio evaluare. Actioneaza dupa ureche, nu dupa analize elaborate. Vorbeste, nu gandeste".

Iata cateva dintre opiniile exprimate de Dan Voiculescu:

  • "O reorganizare administrativ-teritoriala peste noapte, impusa eventual prin asumarea raspunderii guvernului, este o prostie atat de mare, incat nici liderii locali ai PDL, altfel indulgenti cu prostia de la centru, nu o pot accepta.
  • Orice reorganizare instant ar genera instabilitate, o uriasa nemultumire in randul populatiei, haos in economie si administratie. Demersul presedintelui este doar inca un puseu demagogic, care se plaseaza undeva intre ¬reformarea statului¬ si ¬jos mogulii¬.
  • O reforma administrativ-teritoriala serioasa ar trebui sa indeplineasca 3 conditii esentiale:

1. Sa fie precedata de o dezbatere publica de minim 6 luni;

2. Sa se bazeze pe un acord de principiu agreat de toate fortele politice si civice relevante, inclusiv Academia Romana si Patriarhia.

3. 3. Sa fie aprobata printr-un referendum national.

  • Orice dezbatere in afara acestor conditii minimale este neserioasa si ar trebui ignorata".

Premierul Emil Boc si lideri ai PDL au discutat, duminica seara, cu presedintele Traian Basescu despre inlocuirea judetelor cu regiuni. Potrivit unor surse, Boc a primit sarcina ca in cel mult o luna sa aiba finalizat proiectul de lege care va schimba in mod radical structura administrativa a tarii.

Marti, presedintele Basescu a declarat ca o reorganizare administrativa s-ar putea face in Romania in acest an, pentru a diminua birocratia si a lasa comunitatile sa actioneze in acord cu propriile decizii.

Citeste mai multe pe blogul lui Dan Voiculescu.