Presedintele PSD Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca, potrivit calculelor realizate de Uniunea Social Liberala (USL), costurile pentru populatie ale reformei administrative, implicand schimbarea actelor de identitate, ar putea ajunge la 600-700 de lei pentru fiecare cetatean, relateaza Agerpres.

"Costurile pentru populatie ale reformei administrative - am calculat ce inseamna pentru fiecare cetatean al Romaniei schimbarea cartii de identitate, schimbarea permisului de conducere, schimbarea pasaportului, a actelor de cadastru, pe calculul actual si la preturile actuale, fiecare cetatean va plati in jur 600-700 pentru a schimba documentele. Nu stim care vor fi cheltuielile autoritatilor locale", a spus Ponta, citat de Agerpres.

El a adaugat ca USL va prezenta, sambata, in cadrul Ligii Alesilor Locali, care se va desfasura la Sala Palatului, programul Uniunii referitor la administratia publica si dezvoltarea regionala.

"Ne dorim o reforma regionala, o reforma administrativa, dar vrem s-o facem cu adevarat. Anunturile domnului Boc sunt baloane de sapun, care nu au nicio legatura cu obligatiile noastre", a spus Ponta.

Daca vom schimba forma actuala a judetelor, toate contractele incheiate de acele judete vor fi blocate

Daca se va schimba forma actuala a judetelor, toate contractele incheiate de actualele judete vor fi blocate, deoarece UE nu accepta schimbarea in proiecte pe parcursul desfasurarii acestora, a mai afirmat presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta.

El a subliniat ca modificarea si reforma dezvoltarii regionale pe care Uniunea Social Liberala (USL) o va propune sambata, la Liga Alesilor Locali ai Uniunii, 'este o reforma pe patru ani, 2012-2016, o reforma adevarata si nu o minciuna care sa tina o saptamana, cum este minciuna domnului Boc'.

Liderul social-democrat a adaugat ca ideea ca Romania pierde 10 milioane de euro este 'o minciuna'.

"Romania are bani alocati de la Uniunea Europeana pe Programul Operational Regional. In acest moment este contractat (programul - n.r.) in proportie de 65-70%. La celelalte sase programe operationale sectoriale - transport, mediu - avem (contractate - n.r.) 6%. Programele sunt manageriate de ministere. Banii Romaniei se pierd de la UE de catre ministrii actuali, nu de catre autoritatile locale", a mai spus Ponta.