Tribunalul Bucuresti a respins cererea de infiintare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PPDD), a declarat pentru HotNews.ro Daniel Fenechiu, avocatul lui Diaconescu. "Astazi (7 iunie - n.red.) a aparut in condica Tribunalului Bucuresti solutia. Motivele exced textelor legale, dar cu siguranta se vor gasi motive care sa justifice aceasta decizie politica", a declarat pentru HotNews.ro Daniel Fenechiu.Reamintim ca Dan Diaconescu - actionar si realizator OTV - a mai incercat in 2010 sa infiinteze un partid, cu numele Partidul Poporului. Curtea de Apel a respins infiintarea PP la 1 aprilie.

Dan Diaconescu incearca sa blocheze privatizarea OltchimFoto: Agerpres

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, ea putind fi atacata cu contestatie.

Fenechiu a mai spus ca respingerea cererii de inregistrare a partidului nu are legatura cu cererile de interventie facute de Constantin Cojocaru si ceilalti membri ai Partidului Popular, care se opuneau inregistrarii partidului lui Dan Diaconescu.

Iata ce scrie in anuntul postat pe site-ul Tribunalului Bucuresti:

  • "respinge cererea de inregistrare a partidului politic PARTIDUL POPORULUI - DAN DIACONESCU, precum şi cererile de intervenţie in interes propriu, ca neîntemeiate. cu drept de contestatie in 5 zile de la comunicare."

"Vom face contestatie imediat ce hotarirea va fi comunicata. Cu siguranta se va iesi la CEDO in numele unor persoane care si-au dorit sa existe acest partid. E a doua situatie de acest tip", a mai declarat Daniel Fenechiu.