Co-presedintele Uniunii Social Liberale (USL) Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta USL, ca isi doreste ca Traian Basescu sa-si dea demisia maine din functia de sef al statului, dar ca USL nu negociaza acest lucru pentru ca PNL si PSD nu l-au ales pe Traian Basescu.

"S-a inteles gresit ca eu nu vreau sa-si dea demisia domnul Basescu si ca vreau referendum. Eu vreau sa-si dea demisia maine, dar noi nu negociem asa ceva pentru ca nu l-am ales nici eu nici Crin Antonescu pe Traian Basescu. Daca vrea sa-si dea demisia, il incurajam si il aplaudam si cred ca ar fi foarte bine pentru Romania", a precizat Ponta, citat de Agerpres.

El a adaugat insa ca seful statului nu o sa-si dea demisia, iar in cazul in care se va face un referendum pe acest subiect, 90% dintre romani i-ar spune "sa plece acasa".

'Nu cred ca presedintele isi va da demisia. Cred ca la un moment dat o sa retraim, in termeni figurati desigur, momentul cu elicopterul, cand doamna Elena Udrea si domnul Basescu se vor urca in elicopter, ca altfel nu vor pleca de acolo", a mentionat liderul social-democrat.

El a mai spus ca ar aprecia daca presedintele Traian Basescu "ar avea curaj" sa faca un referendum si sa-i intrebe pe romani daca vor ca el sa-si duca la bun sfarsit mandatul sau nu.

"Pot sa anticipez raspunsul. Probabil ca 90% dintre oameni i-ar spune sa plece acasa cat mai repede", a incheiat Ponta.