Deputatul Cezar Preda a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca "ministrul Muncii ar fi trebuit sa provina din interiorul partidului". "PDL are resurse din interior pentru a-si pune ministri si noi chiar aveam oameni cu expertiza in domeniul muncii", a spus parlamentarul democrat-liberal, potrivit Agerpes.

Preda sustine ca ii acorda toata increderea si sustinerea noului ministru al Muncii (Sebastian Lazaroiu - n.r.), pe care nu il cunoaste personal, dar numirea unei persoane din interiorul PDL ar fi fost mai potrivita.

"Eu as fi acceptat o persoana din interiorul partidului pentru ca eu cred ca un partid la guvernare are resurse din interior pentru a-si pune ministri si noi chiar aveam oameni cu expertiza in domeniul muncii (...) in Comisia de munca din Parlament, o comisie foarte grea, tot greul a ramas din partea PDL pe doua doamne deputat. Eu o vedeam pe Claudia Boghicevici, vicepresedinte al comisiei, in aceasta postura pentru ca este un tanar deputat care a muncit foarte mult in aceasta chestiune", a precizat Cezar Preda.