Presedintele PSD Victor Ponta a lansat o invitatie liderului Partidului Democrat Liberal (PDL), Emil Boc, de a organiza impreuna o dezbatere cu privire la modelul economic necesar Romaniei, precum si la masurile concrete care se impun in perioada urmatoare pentru cresterea ocuparii in Romania, pentru reluarea cresterii economice si pentru conturarea unei noi strategii de dezvoltare, se arata intr-un comunicat al PSD, citat de Agerpres.

''Sunt convins ca o astfel de dezbatere publica, la care sa participe, pe de o parte, presedintele partidului de guvernamant si, pe de alta parte, copresedintele principalei forte de opozitie, ar putea fi organizata fara probleme de catre jurnalisti responsabili si apreciati'', arata Victor Ponta, in scrisoarea deschisa adresata presedintelui PDL Emil Boc.

''Dat fiind ca Romania continua sa treaca prin momente politice grele, iar echilibrul politic in Parlament este unul fragil, consideram ca este nevoie ca masurile de relansare si de iesire din criza sa primeasca sprijinul majoritatii romanilor. Pentru aceasta, inainte de orice este nevoie de un dialog deschis, in care sa putem oferi opiniei publice sansa de a decide care dintre masurile economice propuse sunt mai potrivite pentru Romania'', sustine Victor Ponta.

Victor Ponta mai aminteste ca Uniunea Social Liberala (USL) a lansat un program economic ('Crestere, dezvoltare, locuri de munca'') prin care este prezentata viziunea economica a PSD si PNL cu privire la viitoarea guvernare. In acest document, sunt identificate cauzele profunde ale crizei care inca loveste Romania, precum si dezechilibrele importante care trebuie remediate in urmatorii ani. USL propune peste 40 de masuri concrete, evaluate realist si care au la baza impactul bugetar estimat, prin care se poate relansa cresterea economica, prin care se propune un nou model de dezvoltare si prin care se incearca rezolvarea lipsei locurilor de munca din Romania.

''Am dorit, prin aceasta actiune, sa dam un semnal constructiv si pozitiv, pentru a arata ca exista alternativa la ceea ce consideram a fi, in prezent, politica economica gresita a actualului guvern pe care il conduceti'', mai spune Victor Ponta in scrisoarea deschisa adresata presedintelui PDL Emil Boc.