Vicepremierul Marko Bela a declarat intr-un interviu la RFI ca biroul Tinutului Secuiesc care va fi deschis oficial marti, 31 mai, la Bruxelles "nu va face minuni, dar probabil va ajuta la vizibilitatea potentialului economic al acestei zone. Daca un astfel de birou ne va ajuta, de ce nu? Care ar fi problema?". Membrii Parlamentului European au primit o invitatie din partea eurodeputatilor Laszlo Tokes, Csaba Sogor si Iuliu Winkler la o receptie ocazionata de deschiderea "reprezentantei Tinutului Secuiesc'' la Bruxelles. Invitatia anunta ca receptia inaugurala va avea loc in Salonul membrilor din Parlamentul European la data de 31 mai, intre orele 17,00 si 19,00.

Marko BelaFoto: AGERPRES

Grupul popularilor europeni, familie politica din care face parte si UDMR a declarat ca nu este implicat in deschiderea reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles. Marko Bela confirma acest lucru si spune ca euro-parlamentarii UDMR "au dat o mana de ajutor" la inaugurarea biroului.

Vicepremierul se arata convins ca interesele Tinutului Secuiesc trebuie promovate: "In ceea ce priveste implicarea Parlamentului European, eu cred ca nu se pune problema. Acolo, euro-parlamentarii nostri au dat o mana de ajutor in ceea ce priveste deschiderea sau inaugurarea acestui birou. Eu nu sunt de acord ca s-a incercat o interpretare politica privind acest birou. Dupa parerea mea, este nevoie de o popularizare a intereselor economice in general ale tarii, a intereselor economice de pe Tinutul Secuiesc sau tot Ardealul si n-am reusit pana acum sa atragem investitori in cadrul Tinutului Secuiesc sau sa popularizam potentialul economic si turistic al acelei zone. Daca un astfel de birou ne va ajuta, de ce nu? Care ar fi problema?".

Senatorul UDMR declara ca reprezentanta Tinutului Secuiesc de la Bruxelles "nu va face minuni", insa ar putea ajuta la atragerea investitorilor.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.