Activitatea ministrilor si a secretarilor de stat a afost analizata azi la sediul PDL. Tot azi, premierul Emil Boc a fost chemat la Cotroceni de presedintele Traian Basescu, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare.

Secretarul General al PDL, Ioan Oltean, a sustinut marti ca informatiile vehiculate in presa privind o eventuala remaniere guvernamentala sau o schimbare din functie a premierului Emil Boc sunt doar 'diversiuni ale Opozitiei, deocamdata', potrivit Agerpres.

'Sunt diversiuni, deocamdata. Sunt diversiuni ale Opozitiei, care doreste sa tulbure apele mai mult decat pana acum. Remanierea guvernamentala este o atributie a premierului, care o va face atunci cand va aprecia ca se cuvine, iar schimbarea premierului stim cu totii ca nu este atributul nici al Parlamentului - decat in cazul unei motiuni de cenzura - si nici al Opozitiei. (...) Remanierea nu se discuta, remanierea se face si o face premierul, nu noi aici', a comentat Oltean zvonurilor privind remanierea guvernamentala sau schimbarea premierului.

Ioan Oltean si prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur au condus, marti, la sediul central al PDL, o sedinta cu secretarii de stat democrat-liberali, pentru constituirea comisiilor de specialitate ale formatiunii.

Sedinta de marti este un prim pas in evaluarea activitatii tuturor democrat-liberalilor care detin functii in stat.

'Or sa fie aceste evaluari si la nivel national, si la nivel judetean, lucram la criterii de evaluare. Categoric, PDL trebuie sa faca aceasta evaluare periodica a resursei umane. Stabilim criterii de evaluare', a spus Flutur.

'Aici sunt probleme care vizeaza problematica secretarilor de stat , asezarea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, o noua gandire a activitatii politice a PDL, o noua asezare a fiecarui demnitar PDL. Este o prima etapa a ceea inseamna evaluarea tuturor celor ce detin functii cu caracter de demnitar', a completat Oltean.

Potrivit prim-vicepresedintelui PDL, Gheorghe Flutur, pentru comisii de specialitate se vor forma, conform statutului partidului, iar in termen de 30 de zile echipa constituita de vicepresedinta Monica Macovei si de presedintele Comisiei de etica, Daniel Buda, va trebui sa finalizeze Codul etic al PDL.