Legea care prevede disponibilizari la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) nu a intrunit, marti, suficiente voturi pentru a fi adoptata de Camera Deputatilor, anunta Agerpres.Proiectul de lege prevede disponibilizarea a aproximativ 8.500 de angajati ai MAI.Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ.

Mitingul politistilorFoto: HotNews / DP

UPDATE: Premierul Emil Boc a fost chemat la Cotroceni de presedintele Traian Basescu, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare.

Fiind o lege organica, pentru adoptare erau necesare voturile majoritatii deputatilor, adica 167, insa acest proiect a intrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 impotriva si opt abtineri.

Conform votului electronic, voturile "impotriva" si abtinerile din partea parlamentarilor puterii au fost:

  • Minoritatile - 4 impotriva, 6 abtineri
  • UNPR -  2 impotriva, 1 abtinere
  • PDL - 2 impotriva, 1 abtinere, 1 nu a votat    

UPDATE: Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat marti ca legea privind disponibilizarile la MAI se considera respinsa. Ea a explicat ca, fiind vorba de un proiect de lege initiat de Guvern si nu de o Ordonanta de Urgenta, proiectul a fost respins. Initial, ea a sustinut ca proiectul va fi discutat intr-o sesiune a Parlamentului.

Si liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca votul nu se va relua si ca proiectul de lege se considera respins.

"Nu se reia votul. Este respins definitiv acest proiect de lege. Numai in cazul Ordonantelor de Urgenta se reia votul, pentru ca acestea produc efecte. Acesta a fost un proiect de lege in procedura de urgenta initiat de Parlament, iar votul de respingere este un vot definitiv. Daca doresc sa reia votul trebuie sa vina cu alta initiativa legislativa", a spus Mircea Dusa.

El a mai afirmat ca PDL nu mai are majoritate, dovada ca de abia marti au ajuns la votul final proiectele de legi cu caracter organic.

La sedinta au asistat, de la balcon, si sindicalisti, care si-au exprimat satisfactia fata de rezultat, relateaza Mediafax.

Dupa vot, deputatii coalitiei s-au strans in jurul presedintelui Camerei, Roberta Anastase, la primele randuri ale salii de plen. Printre deputatii prezenti se aflau si ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. Roberta Anastase avea in mana foile cu rezultatul votului.

Sedinta Camerei Deputatilor este condusa de vicepresedintele Ioan Oltean, iar Roberta Anastase se afla in banca, in primul rand al salii de plen.

Proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI a fost dezbatut intr-o sedinta anterioara, pe articole, de Camera Deputatilor. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.