Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, sa retrimita opozitiei motiunea simpla pe tema etnobotanicelor, intitulata "PDL - partidul drogurilor usoare", deoarece exista o inadvertenta intre adresa care a insotit depunerea documentului si titlul motiunii, a precizat secretarul Dumitru Pardau.

"Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a restituit motiunea simpla semnata de PSD si PNL celor doua grupuri parlamentare care au initiat-o, pentru ca nu respecta articolul 158 care prevede foarte clar ce trebuie sa contina sau cu ce obiect trebuie sa vina o motiune simpla. Apoi au avut si o greseala tehnica: cand au depus ieri motiunea avea adresa de inaintare "PDL-partidul drogurilor usoare", iar in titlul ei ca motiune apare 'PDL-Partidul Drogurilor Libere'. Este o inadvertenta intre adresa de inaintare si titlul motiunii", a spus Pardau, potrivit Agerpres.

Grupurile parlamentare ale PSD si PNL au depus marti la Camera Deputatilor motiunea simpla intitulata "PDL - partidul drogurilor usoare", a anuntat liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, in sedinta de plen.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean a declarat ca, avand in vedere ca din 1990 si pana astazi nu a mai fost depusa o motiune simpla impotriva unui partid, motiunea Opozitiei o sa fie analizata la Biroul Permanent pentru a se constata daca "este admisibila in conformitate cu Regulamentul si cu normele constitutionale".