Referendumul privind Legea Capitalei nu are nicio finalitate juridica si se cheltuie 2,6 milioane de euro pentru un sondaj de opinie, a declarat luni prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, citat de Agerpres: "Pentru a avea finalitate juridica, referendumul trebuie sa se concretizeze ulterior, dupa vot, printr-o hotarare de Consiliu General. Altfel, nu are efect juridic. Or, in situatia data, Consiliul General nu poate, printr-o hotarare de Consiliu data dupa referendum, sa impuna Parlamentului Romaniei - singura institutie care poate sa emita legi, - ca parlamentarii sa voteze Legea Capitalei, intr-o forma sau alta".

El a adaugat, in timpul sedintei Consiliului General al Capitalei, ca s-ar fi asteptat ca initiatorii sau organizatorii sa explice care sunt efectele juridice ale acestui referendum: "Eu nu am cum si nu mi-am propus niciodata sa influentez votul dumneavoastra (n.r. consilierilor generali), insa consider ca una dintre obligatiile pe care le avem este sa spunem adevarul pana la capat".

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis, luni, prin vot, ca referendumul pentru legea Capitalei sa aiba loc pe 26 iunie, fiind votate si cele De asemenea, au fost votate doua intrebari care vor fi puse la referendum, in locul celor sapte initiale. Acestea sint:

- Va doriti o Capitala cu 7 administratii controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?

- Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemeni primarilor de sector?