Victoria USL la alegerile de anul viitor este "previzibila", dar PNL si PSD trebuie sa se gandeasca "foarte serios" la pericolul aparitiei unor fraude, a declarat la RFI vicepresedintele liberal, Norica Nicolai. Liberala a afirmat ca ca o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu ar putea fi "ingreunata". Nicolai mai spune ca nu exclude aparitia "mai multor formatiuni politice".

Norica Nicolai a afirmat ca se teme de eventualele fraude care ar putea aparea la alegerile din 2012: "Eu nu exclud perpetuarea sistemului de frauda care a facut cariera si s-a validat in precedentele alegeri si care poate crea probleme. Fac un apel catre toate institutiile statului sa valideze intr-un fel, sa dea un raspuns la sutele si miile de plangeri penale depuse de Opozitie in ceea ce priveste alegerile precedente si care nu au fost in nici un fel solutionate".

Cat despre posibila suspendare a presedintelui Traian Basescu, varianta luata in calcul de liderul PNL, Crin Antonescu, Norica Nicolai crede ca acest lucru s-ar putea realiza mai greu: "Cred in determinarea Opozitiei de a realiza aceasta suspendare, dar dupa ceea ce vad astazi la televizor, dupa modul in care se actioneaza impotriva celor de la PDL acum, care sunt implicati in dosare penale, cred ca toti cei care vor gandi sa paraseasca partidul de guvernamant si sa se alinieze Opozitiei vor face subiectul unor imagini televizate de control judiciar, ceea ce va ingreuna dupa parerea mea acest proiect".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.