Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca USL va declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu imediat ce va avea conturata o noua majoritate parlamentara. "Din punctul meu de vedere, vom declansa imediat procedura de suspendare a lui Traian Bsaescu, daca avem majoritate", a spus Antonescu, care a aratat ca, luni, opozitia va avea "oficial si scriptic" majoritatea la Senat, relateaza Mediafax.

"Reprezentantii USL in Parlament sunt gata sa declanseze singurele actiuni politice care confera stabilitate Romaniei - suspendarea lui Traian Basescu si inlaturarea Guvernului Boc", a spus Antonescu, care a aratat ca acest lucru poate fi reusit mai repede prin schimbarea majoritatii parlamentare.

Liderul liberal a spus ca USL isi exprima deschiderea catre "toti membrii actualei majoritati" pentru a i se alatura, el aratand ca urmeaza sa vina si raspunderea politica si penala pt cei care azi isi bat joc de Romania si de romani.

"Daca ajungem in iunie 2011 la ce vom ajunge in octombrie sau noiembrie 2012 - e un an jumatate castigat pentru Romania", a spus Antonescu.

El a aratat ca USL are deja semnale concrete dinspre membrii PDL care vor sa treaca in tabara opozitiei, insa a precizat ca va face anunturile publice cand aceste treceri se vor concretiza.

Antonescu a facut aceste declaratii plecand de la afirmatiile presedintelui Traian Basescu, de joi, liderul liberal apreciind ca seful statului a devenit principalul factor de instabilitate. "Conjugat cu Congresul PDL - intram intr-o noua faza, in care prima concluzie, din punctul meu de vedere, e ca, desi vorbeste de stabilitate, presedintele Traian Basescu e principalul factor de instabilitate si are in mod vadit un comportament constat iresponsabil", a spus Antonescu.

El a aratat ca solutia pentru stabilitatea Romaniei si pentru iesirea din criza e constituirea unei noi majoritati pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu si pentru inlaturarea PDL de la guvernare.

Antonescu a precizat ca, din declaratiile de joi ale presedintelui Traian Basescu, seful statului afirma ca el a decis reducerea salariilor si taierea pensiilor, desi nu are nicio atributie constitutionala prevazuta de Legea fundamentala.

"Avem un presedinte care incalca Constitutia si isi asuma prerogative pe care nu le are, iar de cele pe care le are se achita lamentabil. Presedintele trebuie sa vina sa spuna nu daca pot sau nu pot face bucurestenii referendum, ci cum stam cu politica externa de care e responsabil, care sunt motivele esecului Schenghen, sa spuna de ce Romania a ajuns o tara izolata, de mana a treia in UE", a mai spus Antonescu.