Senatorul PDL Radu Berceanu a facut luni public sondajul CSOP care a fost comandat si platit din buzunarul propriu. Potrivit sondajului, USL este cotat cu o intentie de vot de 53%, in timp ce PDL are 19%. De asemenea la capitolul incredere in personalitatile politice Vasile Blaga si Emil Boc sunt situati pe acesasi pozitie, 15%, in timp ce vicepresedintele PDL Elena Udrea are 12% procente iar Roberta Anastase 8%.

Berceanu a declarat la Conventia Nationala PDL ca rolul sondajului este de a reflecta starea partidului inainte de alegerile interne. Berceanu a mai spus ca va efectua un nou sondaj peste o luna de zile.

Potrivit sondajului CSOP, daca maine ar avea loc alegeri parlamentare USL are intentie de vot de 53%, in timp ce PDL-ul 19%. Imediat dupa PDL este clasat Partidul Poporului, cu 11%, urmat de UDMR cu 5%, de PRM cu 4% si de PNG cu 3%.

La capitolul incredere in personalitatile politice, Crin Antonescu este cotat cu 25%, Victor Ponta 23% in timp ce Traian Basescu are 19%. In ceea ce priveste liderii democrat-liberali, Vasile Blaga beneficiaza de increderea a 15% dintre cei chestionati, la fel ca si presedintele PDL, Emil Boc.

Elena Udrea este privita cu incredere de 12% dintre respondenti iar Roberta Anastase de 8%. Primarul Aradului, Gheorghe Falca, beneficiaza de increderea a 8% dintre cei chestionati iar noul prim-vicepresedinte Sorin Frunzaverde - 10%.

Alte figuri politice:

  • Mircea Geoana - 18%
  • Kelemen Hunor - 5%
  • Adrian Nastase - 15%
  • Sorin Oprescu - 24%
  • Gabriel Oprea - 5%

In ceea ce priveste institutiile publice, romanii au cea mai putina incredere in Parlament, urmat de partide politice, Guvern si Presedintie.

Sondajul a fost realizat in perioada 5-9 mai, pe un esantion national reprezentativ de 1.046 persoane, cu o eroare de plus minus 3%.