Presedintele PDL, Emil Boc, a afirmat duminica ca nu exclude o colaborare cu sustinatorii platformei lui Vasile Blaga, mentionand ca unii dintre acestia au fost deja alesi in noile structuri de conducere, relateaza Agerpres. Boc a facut aceasta declaratie dupa ce si-a exprimat votul pentru functiile de vicepresedinte. Sambata, Emil Boc a castigat din primul tur alegerile pentru presedintia partidului, invingandu-i pe Vasile Blaga si Theodor Paleologu.

"Unii (n.red. dintre sustinatorii lui Blaga) au fost alesi deja in structura de conducere. (...) Ca s-au si retras, este optiunea fiecaruia. Din toate cele trei motiuni s-au retras. Pana la urma, votul va fi cel care va stabili echipa de conducere. Iar votul se desfasoara in cele mai transparente conditii, cu respectarea procedurilor democratice", a declarat Boc.

Sambata, dupa anuntarea rezultatelor oficiale, Blaga a spus: "Ii garantez lui Boc ca niciunul dintre noi nu va pleca din partid".

Blaga a declarat ca "va trebui sa-i dam lui Boc o echipa unita pentru a conduce partidul".

In cursul noptii de sambata, Vasile Blaga impreuna cu sustinatorii sai au discutat strategia pentru functiile din Biroul Permanent si s-a analizat retragerea totala sau partiala a candidaturilor. Sustinatorii lui Blaga au semnat pentru retragerea candidaturilor insa situatia s-a schimbat la 180 de grade duminica dimineata cand Mircea Hava, Romeo Raicu si Sorin Frunzaverde si-au anuntat colegii ca reintra in cursa.