Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat duminica, comentand pe marginea alegerilor interne desfasurate la democrat-liberali, ca "PDL a dovedit ca este total incapabil sa se schimbe si sa accepte ca Romania trebuie schimbata", transmite Agerpres. Ponta a spus ca "PDL si-a pastrat in frunte un activist comunist si incearca sa readuca Romania la vremuri de dinainte de 1989". La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut un apel catre echipa lui Vasile Blaga de a schimba "macazul pentru salvarea Romaniei". Declaratiile liderilor opozitiei au fost facute la o zi dupa ce Emil Boc a castigat alegerile pentru un nou mandat de presedinte al PDL, devansandu-i pe Vasile Blaga si pe Theodor Paleologu.

Iata cateva dintre declaratiile facute de liderii Uniunii Social-Liberale:

Victor Ponta (PSD): * "As vrea sa subliniez ca ieri PDL a dovedit ca este total incapabil sa se schimbe si sa accepte ca Romania trebuie schimbata, a dovedit ca este interesat doar de problemele sale interne, de clientela sa politica si nu de ceea ce Romania asteapta de la un partid politic.Vreau sa remarc ca PDL a ramas in 2011 singurul partid care are in frunte sau si-a ales in frunte un fost activist al PCR. Daca PSD, PNL, PC si UDMR au inteles ca Romania trebuie schimbata dupa 21 de ani, PDL si-a pastrat in frunte un activist comunist si incearca sa readuca Romania la vremuri de dinainte de 1989"

* "La Conventia PDL s-au aflat in sala 1.500 de nomenclaturisti, oameni care nu au fost atinsi de criza, care au mai multa bunastare, decat toti ceilalti 20 de milioane de romani"

* "PDL a dovedit ca va merge in continuare pe ideea de stagnare, saracie, inegalitate intre cei 1500 care stau in huzur si bogatie intr-o sala din Palatul Parlamentului si toti ceilalti 20 de milioane de romani. Din punctul nostru de vedere este necesar, dupa ce am vazut aceasta ultima dovada (n.r. realegerea in fruntea PDl a lui Emil Boc), ca trebuie sa facem tot ce tine de noi, de USL, sa facem un apel catre tot ce mai inseamna in Parlament oameni care vor sa vada un viitor pentru aceasta tara, sa schimbam guvernul Boc".

* "Poate daca Emil Boc nu isi da demisia, vom face tot ce tine de noi sa il schimbam in perioada imediat urmatoare, sa schimbam un guvern care a promovat si promoveaza incompetenta, coruptia, clientelismul si stagnarea nostra in saracie si inegalitate. Ce era de dovedit despre PDL s-a dovedit aseara si e clar ca USL trebuie sa actioneaze si sa aiba sprijinul tuturor celor 20 milioane de romani care nu s-au aflat si nu se afla in sala celor bogati care beneficeaza in urma guvernarii PDL"

Daniel Constantin (PC) a afirmat detine informatii potrivit carora "in perioada urmatoare majoritatea la Senat va fi schimbata", deoarece cel putin un senator al PDL si-a dat acordul sa treaca de partea opozitiei.

"In ceea ce ma priveste avem semnale categorice si o sa vedeti in perioada urmatoare cateva nume care vor veni in USL, in PC sau in alte partide, in functie de optiunea acestora", a spus Constantin.

"As vrea sa remarc faptul ca presedintele Traian Basescu si-a legitimat inca o data suprematia totala asupra unui partid care nu a facut decat sa nenoroceasca constant Romania in favoarea camarilei portocalii.(..) Din nefericire pentru membrii PDL, acest cinism se vede prin recunoasterea lui Emil Boc in continuare ca lider al lor. Nu am vazut altceva decat un angajament ferm ca va continua masurile aberante de saracire a populatiei, de incalcare a drepturilor pensionarilor, a profesorilor, a categoriilor afectate", a declarat presedintele PC, adugand: "'probabil, ultimii membri responsabili din PDL vor face pasul catre Opozitie si revenirea la normalitate din aceasta tara si din punct de vedere a stoparii genocidului social pe care il face PDL si Traian Basescu".

Crin Antonescu (PNL) a facut la randul sau un apel catre echipa lui Vasile Blaga de a schimba "macazul pentru salvarea Romaniei". El a spus ca apelul USL dat catre UDMR si PDL este foarte clar, sa "sparga centrul de iluzie si indepartare" in care Emil Boc si Traian Basescu i-au inchis.

"PDL, cel care ieri s-a asezat pe aceeasi linie desprinsa de realitate, merge catre catastrofa si intr-adevar macazul (n.r.-mentionat de Vasile Blaga la Congres) trebuie schimbat. Apelul meu nu doar catre Vasile Blaga si catre toti politicienii responsabili si cu putere de decizie in acesata tara, catre cei din UDMR, din PDL, de a face ceva de a schimba macazul pentru salvarea Romaniei. Congresul de ieri ne-a aratat ca pentru cei care conduc Romania acum singura miza este mentinerea la putere.(...) A fost o dezbatere in fata unor nomenclaturisti, despre cine si cum poate sa ii tina la putere pe ei. Tema a fost asta: cum omoram Opozitia, cum reusim sa pacalim milioane de romani, sa impartim beneficiile puterii, sa ne mentinem toti la putere. Pasajele realiste, care spargeau acest cerc au fost izolate si nu au gasit decat un slab ecou".