Emil Boc a fost reconfirmat in functia de presedinte PDL cu 62% in timp ce adversarul sau, Vasile Blaga, a luat 34% din voturile celor peste 1400 de delegati care au votat sambata la Conventia Nationala a partidului. Potrivit surselor HotNews.ro, Vasile Blaga impreuna cu sustinatorii sai discuta in noaptea aceasta strategia pentru a doua zi de Conventie. Se ia in calcul retragerea totala sau partiala a candidaturilor oamenilor lui Blaga. Este vorba de functiile din Biroul Permanent (prim-vicepresedinte, vicepresedinti si secretar general). Aceleasi surse sustin ca in tabara castigatorilor incep negocierile pe functii si discutiile pentru retragerea lui Emil Boc din Guvern.

Emil BocFoto: HotNews / DP
  • Presedintele Traian Basescu se va intalni din nou cu Emil Boc pentru a discuta strategia pentru Guvern. Potrivit surselor HotNews.ro, seful statului s-a intanlit si vineri seara, la Cotroceni, cu Emil Boc si Vasile Blaga. 

Emil Boc s-a gandit sa-i propuna lui Vasile Blaga o functie onorifica insa, sustinatorii infrantului dau asigurari ca va fi refuzat. Echipa lui Blaga discuta in cursul noptii la sediul din Modrogan strategia pentru a doua zi a Conventiei. Potrivit surselor citate, Blaga intentioneaza sa-l lase pe Boc si echipa sa sa-si asume integral conducerea partidului iar in cazul unui eventual esec sa-si maximizeze astfel sansele de a prelua, dupa alegeri, partidul.

In cursul noptii de sambata, se vor negocia functiile pentru Biroul Politic. O eventuala retragere a candidaturilor oamenilor lui Vasile Blaga va duce la negocieri intre sustinatorii lui Boc, deoarece sunt mai multi candidati in echipa premierului decat functii disponibile.