In Romania trebuie reactivat si reanimat spiritul din decembrie 1989 si trebuie ca oamenilor sa le fie inspirata increderea ca se poate trai mai bine, dar pentru aceasta trebuie schimbata puterea politica a tarii, a declarat, sambata, Ion Iliescu, la Conferinta Nationala a Blocului National al Revolutionarilor, la Brasov, potrivit Agerpres.

"In primul rand, sa ne indreptam cu hotarare si sa inspiram oamenilor aceasta incredere ca se poate trai mai bine, dar pentru asta trebuie schimbata puterea politica a tarii", spune Ion Iliescu, presedinte de onoare al Blocului National al Revolutionarilor.

"Noi nu putem face reprosuri cetatenilor, dar noi trebuie sa chemam cetatenii sa gandeasca, nu numai cum a fost ales Basescu in anul 2004, dar de ce a fost reales in anul 2009, dupa cinci ani de experienta, care arata incotro se indreapta societatea romaneasca. Realegerea lui este o rusine pentru electoratul roman. Este adevarat ca voturile care au inclinat balanta au venit mai ales din afara tarii. Acum ati vazut, pregatesc votul prin corespondenta ca sa poata sa influenteze votul si pe urma au o intreaga tehnica pusa la punct pentru cumpararea de voturi. La aceste chestiuni, noi trebuie sa ridicam glasul constiintei publice a cetateanului roman, societatea civila si forte organizate care sa puna stavila acestor incercari de a perpetua aceasta guvernare paguboasa pentru tara. Acesta este mesajul pe care vi-l transmit", a adaugat presedintele de onoare al PSD.

"Este bine sa dam un mesaj de aici cu prilejul acestei reuniuni a noastre in legatura cu situatia din tara si nevoia de a ridica glasul si constiintele celor care candva au fost factorul determinant al transformarilor revolutionare care au schimbat fata tarii", le-a mai spus Ion Iliescu celor peste 200 de revolutionari din toata tara prezenti la Conferinta Nationala a BNR.

Presedintele de onoare al BNR a subliniat ca Revolutia din decembrie 1989 a fost un moment care a schimbat fata lumii, nu numai a Romaniei, care a dus la schimbari structurale in societate: "S-a prabusit o lume in anul 1989, un sistem, un stat, o structura economico-sociala, in ideea de a se construi un stat de drept, democratic".

Inainte de incheierea lucrarilor Conferintei Nationale a Blocului National al Revolutionarilor, Ion Iliescu si-a prezentat cartea "Dupa 20 de ani".