Un sondaj realizat de CURS pentru Institutul de Studii Populare (ISP) in perioada 11-13 mai 2011 arata ca Emil Boc e preferat de simpatizantii PDL pentru sefia partidului (57%) in detrimentul lui Vasile Blaga (34%) si Paleologu (5%). In schimb, simpatizantii USL l-ar prefera ca presedinte al PDL pe Vasile Blaga (46%), urmat de Theodor Paleologu (12%) si Emil Boc (9%).

Sondajul mai arata ca USL e creditat cu 55% in intentia de vot, urmat de PDL (20%) si PP - Dan Diaconescu (11%). PRM si UDMR sint cotate cu cite 5% din intentiile de vot. In totalul esantionului, 62% de persoane si-au exprimat intentia de vot.

Sondajul mai arata nivelul de incredere de care se bucura Emil Boc si Vasile Blaga in rindul simpatizantilor PDL: 46% si, respectiv, 37%.

Precizari metodologice:

Sondaj de Opinie la Nivel National

Volumul esantionului: 800 respondenti cu virste de 18 ani si peste;

Tip de esantion: probabilist, multistadial, stratificat in functie de mediul de rezidenta (urban si rural), regiuni istorice, marimea localitatii urbane si tipul localitatilor rurale, cu selectie aleatoare a localitatilor, a sectiilor de votare in cadrul localitatilor, a gospodariilor in cadrul localitatilor si a respondentilor in cadrul gospodariilor.

Marja teoretica de eroare la nivelul intregului esantion: +/-3.5% la un nivel de incredere de 95%;

Mod de intervievare: fata-in-fata , la domiciliul respondentilor;

Perioada de realizare: 11 –13 mai, 2011;

Client: Institutul de Studii Populare (ISP)

Vom reveni cu amanunte