"Sufletul si ratiunea PDL", Emil Boc, va castiga alegerile interne din partid, la Conventia Nationala de la sfarsitul acestei saptamani, spune, intr-un interviu pentru Mediafax, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu: "Va castiga sufletul si ratiunea PDL, adica Emil Boc". El a adaugat ca importanta este echipa care va conduce partidul, precizand ca grupul care il are in frunte pe Emil Boc a demonstrat ca poate conduce in interesul tarii si al formatiunii.

Daniel Funeriu a adaugat ca nu exista niciun blat intre cei trei candidati la functia suprema in PDL si ca niciunul dintre acestia nu se va retrage din cursa. El a mai spus ca acuzatiile la adresa taberei conduse de Vasile Blaga privind relatiile cu opozitia au venit in urma unor declaratii ale USL, liderii acestei Uniuni afirmand ca il prefera pe fostul ministrul de Interne in fruntea PDL.

Daniel Funeriu s-a declarat convins de necesitatea continuarii relatiilor dintre seful statului si PDL, spunand ca presedintele Traian Basescu este indreptatit sa critice PDL, partid la guvernare, pentru ca se afla in postura celui pus sa cunoasca si sa apere interesul national.