Presedintele Comisiei pentru organizarea Conventiei Nationale a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, miercuri, ca partidul l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la Conventia Nationala din 14 mai, aratand ca seful statului nu a dat inca un raspuns. Sulfina Barbu a mai precizat ca au fost invitati, de asemenea, presedintii partidelor din coalitia de guvernare si reprezentanti ai PPE, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la TVR 1, ca pana la acel moment nu fusese invitat la evenimentul de pe 14 mai, dar a mentionat ca va merge daca va primi o invitatie. Basescu a spus ca invitatia trebuie trimisa, de fapt, de catre Comisia de organizare a alegerilor interne, apoi de catre presedintele partidului.

Presedintele a mai spus, intrebat pe cine sustine pentru sefia democrat-liberalilor, ca nu vrea sa faca afirmatii in acest sens, mentionand insa ca Emil Boc a fost un partener loial.

La finalul emisiunii, moderatorul l-a intrebat din nou pe seful statului daca va participa la Conventia PDL din 14 mai, Traian Basescu raspunzand: "Ramane de vazut".