Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, spune ca Adrian Nastase incearca sa abata atentia opiniei publice de la problemele sale cu justitia prezentand documente secrete" ale FMI. Nastase "stie foarte bine ca toate scrisorile de intentie ale Guvernului Romaniei cu FMI si Comisia Europeana au fost facute publice", spune Turcan.

"Este un tertip pueril, care arata preocuparea domnului Nastase de a crea perdele de fum intr-o perioada in care este chemat in fata justitiei. Ca un om care este foarte atent la comunicarea publica a domnului Nastase, va pot spune ca este un modus operandi tipic pentru acesta. Intentia e limpede, sa se transforme din Adrian Nastase de luni, inculpatul pentru coruptie, in Adrian Nastase aparatorul saracilor, de marti. E o schema pe care dl. Nastase a mai jucat-o. E o manipulare ieftina", sustine Valeriu Turcan, intr-o precizare transmisa marti HotNews.ro.

"Este regretabil si rusinos pentru un fost prim ministru care a semnat cu mana lui un acord cu FMI, sa recurga la asemenea manipulari. El stie foarte bine ca toate scrisorile de intentie ale Guvernului Romaniei cu FMI si Comisia Europeana au fost facute publice", mai sustine reprezentantul Presedintiei.

Fostul premier Adrian Nastase a sustinut marti o conferinta de presa in care a prezentat presei documentul "secret" al FMI la care a facut referire in cursul zilei de luni ca fiind "extrem de dur" despre Romania.

Potrivit documentului postat pe blogul lui Adrian Nastase, e-mailul cu draftul scrisorii de intentie este trimis de pe adresa JFRANKS@imf.org si este adresat unei serii de oficiali europeni, romani si ai Fondului, printre care Mihai Tanasescu, Adriana Marinescu (BNR), Gheorghe Gherghina si Bogdan Dragoi (Ministerul de Finante).