.Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinti s-au inscris joi Teodor Baconschi, Roberta Anastase, Constantin Ostaficiuc, Mircea Toader, Sorin Frunzaverde, Cristian Boureanu si Gheorghe Flutur, potrivit surselor HotNews.ro. In cursa pentru fotoliul de secretar general al PDL au intrat Ioan Oltean, Cezar Preda si Sulfina Barbuiar la capitolul vicepresedinti new-entries sunt Anca Boagiu, George Scripcaru, Raluca Turcan Sever Voinescu si Mihai Stanisoara. Potrivit surselor citate Elena Udrea si Gheorghe Falca nu si-au depus candidaturile pana la aceasta ora. Udrea vizeaza un post de vicepresedinte iar Falca unul de prim-vicepresedinte, sustin aceleasi surse. Monica Macovei intra in competitia interna si candideaza pentru functia de vicepresedinte al PDL.

Candidatii surpriza pentru functia de prim-vicepresedinte sunt Teodor Baconschi si Mircea Toader. Sursele democrat-liberale au declarat pentru HotNews.ro ca Baconschi este sustinut pentru postul din prima linie de Elena Udrea. De altfel, Udrea urmeaza sa-si depuna candidatura pentru un post de vicepresedinte.

Ioan Oltean (tabara Boc) si Cezar Preda (tabara Blaga), candidati pentru functia de secretar general s-au inscris si pentru posturile de vicepresedinti.

Pentru cele 15 posturi de vicepresedinti candideaza din tabara lui Emil Boc: Anca Boagiu, Raluca Turcan, Sever Voinescu, George Scripcaru, Gabriel Berca, Mihai Stanisoara, presedintele PDL Diaspora William Branza, primarul Aradului Gheorghe Falca si ministrul de Externe,Teodor Banconschi.

Europarlamentarul Monica Macovei si-a anuntat candidatura pentru un post de vicepresedinte prin intermediul unui comunicat de presa. Ministrul Economiei, Ion Ariton intra si el in cursa pentru un fotoliu de vicepresedinte.

Candidatul la presedintia PDL, Teodor Paleologu s-a inscris si in cursa pentru functia de vicepresedinte si cea de secretar executiv.

Totodata William Branza si-a depus candidatura si pentru un post de secretar executiv iar Teodor Baconschi si pentru postul de prim-vicepresedinte.

Din tabara lui Vasile Blaga pana in prezent s-au inscris in cursa pentru vicepresedinti: Radu Berceanu, Petru Filip si Mircea Hava, sustin sursele democrat-liberale

Pentru functiile de secretar executiv si-au depus candidaturile Mihai Stanisoara, Augustin Humelnicu, Cristian Radulescu, Stefan Pirpiliu, Costica Canacheu, Alin Popoviciu, Marian Rasaliu, Catalin Croitoru, Viorel Badea si Mihaela Sandru.

La posturile de secretari adjuncti candideaza din echipa lui Boc: Gheorghe Stefan (Pinalti), Gabriel Berca, Stefan Pirpiliu si Augustin Humelnicu iar din echipa lui Blaga: Costica Canacheu, Alin Popoviciu, si Bogdan Cantaragiu.

Termenul pentru depunerea candidaturilor expira oficial la ora 19:00.