Senatorul democrat-liberal Radu Berceanu a declarat duminica ca nu toti presedintii de organizatii PDL care au semnat motiunea lui Emil Boc il vor si sustine pe acesta la sefia partidului, transmite Agerpres. La randul sau, vicepresedintele formatiunii, Cristian Boureanu, a afirmat ca dupa prezentarea in 25 de organizatii a motiunii cu care Vasile Blaga candideaza la sefia partidului concluzia este ca ''partidul il vrea pe Blaga''. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, si-a prezentat duminica, la Centrul International de Conferinte al Universitatii Valahia din Targoviste, motiunea "O Romanie dreapta, o Romanie europeana".

Chestionat in legatura cu o declaratia facuta de Emil Boc, care a spus ca are sustinerea a 33 de presedinti de organizatii de partid pentru candidatura sa, Berceanu a afirmat ca a avea semnatura nu inseamna si sustinere: ''Are semnatura. Intre semnatura si sustinere, chiar daca incep amandoua cu s, cateodata sunt diferente. Initial, pe lista lui Vasile Blaga au semnat cred ca vreo 35, care dupa aia si-au luat semnatura de acolo si si-au pus-o in partea cealalta. Unul de aici de la dumneavoastra are semnatura in ambele parti''.

La randul sau, vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat ca ''partidul il vrea pe Blaga'': ''Eu cred ca partidul va iesi mai unit dupa data de 15 mai. Istoricul arata ca intotdeauna s-a stiut sa se sudeze echipa la conferintele nationale ale PDL. Nu am niciun fel de indoiala ca presedinte al PDL va fi Vasile Blaga. Deja avem 25 de organizatii in care am fost, partidul il vrea pe Vasile Blaga''.

Boureanu a mentionat si care vor fi schimbarile aduse in PDL daca Vasile Blaga va castiga sefia partidului: ''Cu Blaga presedinte partidul va fi mult mai ferm in decizii, mult mai clar in proiectele pe care le are si in obiectivele pe care si le fixeaza si, ulterior, explica. Cred ca va fi mult mai pregatit pentru alegerile din 2012''.

''Domnul Emil Boc a declarat foarte corect: are sustinerea a 33 de presedinti de organizatii. Avem 1.409 delegati la conferinta si pulsul organizatiilor e clar ca este acesta: se doreste o schimbare. Si daca ma intrebati pe mine, o schimbare pe care o cer si votantii nostri, nu numai membrii'', a mai afirmat Boureanu.

La prezentarea motiunii lui Blaga, la Targoviste, au fost prezenti democrat-liberalii Radu Berceanu, Sorin Frunzaverde, Cristian Boureanu, Costica Canacheu, Radu F. Alexandru, Gheorghe Albu.