Vicepresedintele Partidului Democrat Liberal Cezar Preda considera ca recentele afirmatii ale colegei sale, ministrul Elena Udrea, "sunt o mare jignire pentru toata echipa lui Vasile Blaga si dovedesc faptul ca nu are argumente", relateaza Agerpres.

Reactia lui Cezar Preda vine dupa ce, joi seara, Elena Udrea a declarat ca il sustine pe Emil Boc la sefia PDL si ca nu ii sustine pe cei care fac blaturi cu opozitia si cu teleopozitia si care stau ascunsi in momente grele pentru partid.

"Nimeni nu poate face afirmatii avand in vedere ca au in fata oameni care intre 2000 si 2004 au luptat pentru faptul ca PSD vroia sa destructureze PD. Noi, impreuna cu Traian Basescu, am facut tot ce a depins de noi ca acest partid sa nu intre in istorie. Cine ne judeca pe noi? Unde erau acesti oameni care ne jignesc acum? Beneficiile puterii, lupta pentru ceea ce inseamna viitorul PDL nu trebuie duse cu asemenea afirmatii si jigniri", a spus Cezar Preda.

El s-a aratat nemultumit de faptul ca sunt acuzati (echipa lui Blaga - n.r.) pe nedrept pe motivul ca nu sunt criticati de opozitie. 'Daca am dansa ca Michael Jackson, daca am face si alte tampenii, dar nu avem loc de altii, poate ca am fi criticati', a spus Cezar Preda.

Democrat-liberalul a subliniat ca nu are "prietenii cu PSD".

"Nu mai vreau sa suport asemenea jigniri pentru ca voi raspunde ferm oricaror astfel de afirmatii", a spus Cezar Preda.

"Il sustin pe Emil Boc pentru ca eu vreau ca PDL sa castige alegerile in 2012 si pentru ca eu cred ca avem nevoie de un luptator in fruntea partidului, un om care sa se lupte in afara partidului cu opozitia, un om care sa duca mesajul PDL asa cum a facut-o Emil Boc", a afirmat Udrea.

Intrebata daca Vasile Blaga nu ar putea face acest lucru, Elena Udrea a spus: 'Domnul Blaga are un rol in partid in acest moment, cred ca poate sa aiba in continuare un rol in echipa, insa cred ca pentru functia de presedinte va fi nevoie de un om care sa bata cu pumnul in masa in afara partidului, iar acestia sunt putini. Putini oameni intra in batalia politica", a mai afirmat ministrul Turismului.

Intrebata cum se simte cand este huiduita si de ce zambeste in astfel de momente, Udrea a raspuns: "Mi se intampla foarte rar. Dar chiar si asa, inainte de a fi femeie sunt om politic, mi-am asumat sa fiu om politic, sa fiu membru intr-un guvern care de multe ori ia masuri nepopulare, deci este un cost politic pe care orice om politic trebuie sa si-l asume. (...) De obicei la intalniri sunt oameni care apreciaza ce faci, oameni care sunt nemultumiti de ce faci. Zambesti intotdeauna celor care apreciaza ce faci, iar ca regula, daca stai de vorba cu oamenii, toti inteleg ceea ce faci, iar la final, chiar daca sunt nemultumiti la inceput, la final iti dau dreptate. Asa s-a intamplat de fiecare data cand in public sunt si oameni nemultumiti. Dar intotdeauna cu un zambet si cu o explicatie a ceea ce faci ca ministru, ca om politic, oamenii iti dau dreptate", a explicat Elena Udrea.

Totodata, intrebata de ce il sustine pe Emil Boc, in conditiile in care acesta este huiduit de oameni, Udrea a raspuns: "Un om politic care isi asuma sa fie huiduit in astfel de vremuri este un om politic curajos. Nu ii sustin pe cei care stau ascunsi in astfel de momente si cred ca pana la urma un adevarat lider este cel care duce batalii politice, isi asuma sa fie huiduit, nu cei care fac blaturi cu opozitia si cu teleopozitia".