Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca foloseste un tablet-PC fara nicio problema privind siguranta nationala, deoarece transmite doar date publice prin intermediul gadgetului, transmite Agerpres. El si-a dezvaluit si adresa de email: emilboc09@yahoo.com.

Emil BocFoto: Hotnews

"Datele mele sunt date publice, pe care le am pe tableta, asa ca nu prezinta pericol pentru siguranta nationala si din acest punct de vedere pot sa utilizez fara niciun fel de problema tableta pe care o am", a afirmat seful Executivului. Boc a adaugat: "casuta postala este o casuta utilizata pentru a comunica in interes public".

Declaratia lui Boc a fost facuta in contextul in care, potrivit unor informatii vehiculate in presa, tabletele electronice ar retine date personale legate de utilizatori.

In decembrie 2010, Boc si-a achizitionat o tableta iPad, pe care surse de la Palatul Victoria au declarat ca o foloseste pentru a se documenta atat la biroul de la Palatul Victoria, cat si pentru a pregati raspunsurile la conferintele de presa sau la discursurile din Parlament.