Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat miercuri ca referendumul pentru Legea Capitalei ar fi trebuit sa aiba loc mai tarziu, acum fiind organizat in pripa."Nu vroiam sa fac aceasta afirmatie pentru ca nu vreau ca nimeni sa creada ca este un atac politic fata de unii sau de altii. Dar, vorbind strict cetateneste, mie mi s-a parut de la inceput ca cei care au militat foarte efervescent pentru organizarea referendumului s-au pripit cand au facut acest lucru".

"Cred ca ar fi fost util sa fie facut mai tarziu, cand Legea Capitalei devine un proiect de lege, nu doar o dezbatere. Dezbaterea este foarte utila, dar este o dezbatere. Ma rog, asta este o opinie personala, nu institutionala. Institutional sunt obligat sa respect hotararea Consiliului General", a declarat Atanasoaei.

Referitor la intrebarile pentru referendum, Atanasoaie spune ca ar fi putut fi mai clare:" In legatura cu intrebarile, puteau fi facute mai clar, cred ca da. Insa, in ceea ce priveste obiectul referendumului, consiliul general este suveran. Nu exista niciun impediment legal pentru Consiliul general sa voteze orice fel de intrebari considera ca sunt de interes pentru bucuresteni, si oricat de multe. Raspunsurile ar trebui sa constituie baza pentru Legea Capitalei".

Potrivit primarului general al Capitalei, organizarea referendumului va costa 4-5 milioane de lei.